Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Futbol kulüplerine neşter!

Ankara, halka açık şirket konumundaki futbol kulüplerinden başlamak üzere, sporun profesyonel alanlarındaki problemlere neşter vurmayı tartışıyor.
UEFA Mali Centilmenlik Kriterleri'nin bolca konuşulduğu bugünlerde, dış zorlamayı da aşan yapısal iç çözümler aranıyor.
Bu sıralar, benzer gerekçelerle birçok kulüp yöneticisi Ankara'nın kapısını aşındırıyor. Geçmişte, vergi ve sigorta prim borçlarının takside bağlanması veya yeniden yapılandırılması gibi gerekçelerle de bu tür ziyaretler yapılmış ama kulüplere getirilen mali rahatlama kısa sürede anlamını yitirmişti.
Esasen Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın üzerinde durduğu "Kulüp Reformu" diyebileceğimiz çalışmanın Maliye ve Çalışma Bakanlığı ayakları da var. Görünen o ki önümüzdeki dönemde vergi ve sigorta borcunu ödemeyen, görünen transfer bedeli ile ödenen bedel arasında farklar bulunan kulüpler, mali ve idari sorunlarını halletmeden "transfer yapamayacak!" Ankara'nın derdi, UEFA yaptırımlarının yanına ilave yük bindirmek değil. Aksine, kulüpleri soluklandırmayı ama mali yetersizliklerin tekrarını önleyecek tarzda formül bulma çabası. Bir başka anlatımla, kulüplerin mali sürdürülebilirliğinin temini hedeflenmekte. Tek tek çözüm sunmak yerine, genel çözüme katılmaları, ona göre vergi ve sigorta başta olmak üzere kamusal yükümlülüklerine kökten çare bulunması yönünde...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA