Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesi’nde ne dedi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hafta başında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 54. kuruluş yıldönümü toplantısında idi. Törensel konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı ile birlikte devlet erkânı, AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın odasında bir araya geldi. Sohbetin bir ânı oldukça ilginçti. Aktarılanlara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014'te yaptığı bireysel başvuruyu hatırlattı. O noktadaki diyalogu yansıtmadan önce, Cumhurbaşkanı'nın başvurusuna ilişkin hafızaları tazeleyelim. Erdoğan, sosyal medyada kendisi ve ailesine karşı yapılan temel insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılmasına yönelik mahkeme kararlarının uygulanmaması nedeniyle 18 Nisan 2014'te AYM'ye bireysel başvuruda bulunmuştu. Başvuru dosyası iki yıldır AYM'de...
Daha önce bir vesile ile bu konuyu sorduğum AYM Başkanı Arslan, "Henüz 2013 yılı başvurularını ele alıyoruz. Sn. Cumhurbaşkanı'nın başvurusu 2014'te yapılmış. Sırayla değerlendiriyoruz" demişti.
Peki, 25 Nisan 2016 sabahı AYM Başkanı Arslan'ın makam odasında ne oldu? Anlatılanlara göre, Cumhurbaşkanı, AYM Başkanı'na dönerek, "Hak ihlalleri ile ilgili bireysel başvuruları sonuçlandırıyorsunuz. Benim başvurum bekliyor" mealinde bir ifadede bulundu.
Arslan'ın yanıtının, devletin zirvesinde tebessüm uyandırdığını söylesek yanlış olmaz...
"O başvuru AYM'yi sıkıştırmak için yapıldı!"
Gülümsemelerin ardından gelen cümle ise demir leblebi gibiymiş:
"Ben, vatandaş olarak bireysel başvurumu yaptım, neticesini bekliyorum!"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA