Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

ABD, Suriye’de Türkiye’yi istiyor mu?

Başlıkta sorduk, giriş cümlesi ile cevaplayalım: "Hayır!" ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken ve Beyaz Saray DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün kısa süre öncesinde gerçekleşen Ankara ziyaretinde gerek Rakka gerekse Musul'u DEAŞ'tan temizleme operasyonuna Türkiye'nin katılımının hedeflenmediği görülüyor.
Aksine ABD yönetimi, Başkanlık seçimi ajandasını sürdürür ve bir geçiş dönemini yönetirken Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, bulunduğu konumdan ileri gitmemesini arzu ediyor. Ancak, çok zorlandığı bu politikayı sahada ayakta tutabilmek ve zaman kazanmak için Ankara ile koordine görüntü vermeye çabalıyor. Perde arkası bilgiler, Obama ve ekibinin PYD ile yol arkadaşlığının hemen kesilmeyeceğini, Ankara'nın frenlenmesi için PKK türevi terör gruplarına yeni sözler verildiğini teyit ediyor.
İşte bu şartlar altında Ankara'ya, Fırat'ın batısında da askeri hamle yapmaktan başka çare bırakılmıyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA