Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Yeni bir dünya için yeni bir Türkiye...

Teröre yardım ve yataklık yapan DBP'li belediyelere kayyum atanması, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Gültan Kışanak'ın tutuklanması, HDP'li 15 vekil hakkında adli kontrol veya tutuklama kararı verilmesi...
İlk bakışta, "şok edici" görünüyor. Hatta, "Eski Türkiye'yi çağrıştırdığı" da savunuluyor.
"Oysa hiçbir şey eskisi gibi değil." Olup bitenlere, dünün gözlüğü ile bakanlar yanılıyor.
Neden?
Çünkü yeni bir dönem başlıyor.

***
Dün, Ankara'da yürüttüğüm temas trafiklerinden edindiğim izlenimler çok çarpıcı.
Güvenlik zirveleri, Bakanlar Kurulu ve Milli Güvenlik Kurulu toplantıları, içeride ve dışarıda çok özellikli bir sürecin doğum sancılarına işaret ediyor.
Üstelik bu süreç, sadece Türkiye'yi ilgilendirmiyor.
Zira Ankara pek çok şeyi göze almış durumda. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Avrupa'dan, ABD'den gelecek mesajlarla hiza verilecek bir ülkeden söz etmiyoruz artık!
Aksine... Türkiye'ye hiza vermeye çalışan, terör eylemleri veya örtülü operasyonlar yoluyla fay hatlarını tetiklemeyi deneyen her gücün ve odağın birlikte ödeyeceği, tüm bölgeyi hatta Avrupa'nın istikrarını da yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor.
Merkezinde Türkiye'nin bulunduğu, Ortadoğu'dan Müslümanların bulunduğu tüm coğrafyalara ve ülkelere yayılmakta olan yepyeni bir güvenlik mimarisi tasarlanıyor.
Ya güvenliği, huzuru ve istikrarı garanti altında, üniter, demokratik, laik, kalkınmış bir Türkiye olacak. Ya da Türkiye'nin olumsuz etkilendiği her denklemde, hesaba giren her ülke ortak yüksek bedele katlanacak.
İşte bu nedenle...
"PKK terör örgütü bombalı eylem yaparmış, Avrupa şöyle dermiş, sıcak para böyle manipülasyona girermiş" kaygısı ile açıklanan bir süreçten geçmiyoruz.
Türkiye için söyleyecek sözü olan her ülkenin ve uluslararası kurumun, önce kendi iç dengelerini ve güvenliğini gözettiği, bütün bunların sürekliliğinin Ankara'ya bağlı olduğu çok kritik döneme tanık oluyoruz.
Eskiden, devlet refleksi ile açıklanan her olay 15 Temmuz'dan sonra "milletin sinir uçlarından yayılan sinyalle" okunmak zorunda.
Netice...
Yeni bir dünya kurulur, Türkiye de yerini alır!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA