Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Neden ‘beka seçimi’?

Türkiye'nin her seçimi özünde "beka seçimidir!" 31 Mart yerel seçimlerinde "beka hassasiyeti" belirgin şekilde vurgulanmasaydı da bu böyledir. Küresel dengeleri etkileyebilen bölgesel güç kabiliyeti, Türk milletindeki hasletlerin dünyanın her noktasındaki mazlumlara ilham kaynağı olabilmesi bizi her zaman farklı kıldı. Öğretilmiş çaresizlik kabuğunu kırabilme, dar zamanda çok ve büyük işler yapabilme yetkinliği ile Türkiye hep şaşırtıcı oldu.
Bugün, milli bekanın stratejik ve ekonomik yönleri daha ağır basıyor.
İşte Suriye'nin kuzey doğusu... İdlib, Münbiç, Afrin... Ya bir terör koridoru oluşmasına ve sınırımızın dibinde devlet altı yapı kurulmasına kayıtsız kalarak torunlarımızın bedel ödemesine sebebiyet vereceğiz ya da maliyetini göze alarak gerekli tavrı sergileyeceğiz.
Ya Türkiye'yi by pass eden bir enerji yolu açılmasını izleyeceğiz ya da bölgemizin zenginliklerinin bizim ve bu coğrafya halklarının refahı için kullanılmasını sağlayacağız.
Ya Doğu Akdeniz'deki doğalgaz ve petrolün İsrail- Yunanistan ve ABD tarafından paylaşılmasına acı acı bakacağız ya da askeri, teknik, diplomatik gücümüzle sahada var olacağız.
Ya ülkemizin ve milletimizin çıkarları için yeni uluslararası ortaklıklar kuracağız ya da yörünge devlet olmayı kabulleneceğiz.
Ya Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alarak küresel silah ve savunma teknolojisi tekelini kıracağız ya da bize verilenle yetinip sürekli dışa bağımlı kalacağız.
Ya ekonomimizi her türlü şoklara karşı dayanıklı hale getirip küresel lig atlayacağız ya da kırılgan yapıda kalıp en küçük dalgada milletin bedel ödemesine sadece üzüleceğiz.
Ya Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içinde gerekli düzeltmeleri de yaparak millet için hızlı çözümler geliştireceğiz ya da siyasi sistem sorunları ve polemiklerle patinaj yapacağız!
Ya sandığa gidip demokratik tutum takınarak vatandaşlık görevimizi yerine getireceğiz ya da "oy kullanmayacağım!" deyip ülke yönetimine dair havanda su dövenleri cesaretlendireceğiz!
Küskünlük, tepkisellik, kızgınlık nedenleriniz ne olursa olsun...
Lütfen sakin kafayla bir kez daha düşünün, sağduyunuza güvenin...
31 Mart'tan...
İktidarıyla muhalefetiyle tüm siyaset mutlaka mesajlarını alacaktır.
Ama günün sonunda...
Siyasi ve ekonomik açıdan ağır fatura çıkaracak mesaj ile siyasete ince ayar çekecek mesaj arasında "beka boyutunda" fark vardır.
Aman dikkat!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA