Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Giresun örneği

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk'ün, "10 yıl aradan sonra Giresun merkezde tekrar belediye başkanlığını kazandıklarını" vurgulayan açıklaması ilgimi çekti. Giresun'da, AK Parti ile CHP arasında hakikaten kıran kırana bir yarış yaşandı. 280 oy farkla ipi, AK Parti göğüsledi.
Şöyle bir bakınca... 2014 yılında Giresun'da oyların yüzde 46.3'ünü CHP'nin, yüzde 39.1'ini AK Parti'nin aldığı görülüyor. 5 yıl önce oy farkı CHP lehine 4 bin 363.
2019 yılında ise oyların yüzde 48.84'ü AK Parti adayına, yüzde 48.39'u CHP adayına verilmiş. Giresun'a bağlı 22 ilçenin 12'sinde AK Parti, 5'inde MHP, 3'ünde CHP, 2'sinde Saadet Partisi belediye başkanlığını almış. Hayli renkli, demokratik ve rekabetçi bir süreç yaşanmış. Günün sonunda, Cumhur İttifakı Giresun'da iyi işlemiş. Milletvekillerinin gönülden çalışması da neticeye tesir etmiş. Anlamak isteyen için etkileyici bir örnek ortaya çıkmış!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA