Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

“Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir!”

Şiddet, nereden ve kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin ve hangi gerekçeye dayandırılırsa dayandırılsın kabul edilemez. Nokta!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı şehit cenazesinde şiddete maruz kalması güçlü kınamayı gerektirir. Nokta!
Fırsattan istifade "kızgın demiri dövmeye çalışanlara" da prim verilmez. Nokta!
Çubuk'ta pazar günü yaşanan hadisenin, "güvenlik- adli", "siyasi" ve "toplumsal" boyutları analiz edildiğinde...
1- Cumhuriyet Başsavcılığı derhal harekete geçmiş ve re'sen soruşturma başlatmıştır. Emniyet birimleri de olayın faillerini gözaltına alarak adli makamlara teslim etmiştir. Devlet refleksi hızlı işlemiştir. Geriye, detaylı soruşturma safhasının takibi ile "keşke en başta riskler bertaraf edilseydi"görüşü kalmıştır.
2- Siyaseten bakıldığında, şiddet eylemine karşı anında ve net tavır sergilenmiştir. Hatta şehidin ailesinin acısını aşan tek yanlı siyasi tepkisellik bile dışa vurmuştur.
3- Toplumun hassasiyetleri ve hissi dengelerin yönetimi bakımından meseleye yaklaştığımızda, kızgın demiri soğutmak isteyenlerle, o demiri döverek yeni şekiller vermek isteyenler arasındaki ayrım sağduyulu kesimlerin dikkatinden kaçmamıştır.

***
31 Mart seçimleri sırasında ve sonrasında yaşananlar ile Çubuk'ta şehit cenazesi sırasında çıkan olaylar hepimizi "ibretle düşünmeye" teşvik etmelidir.
Korkarım ki siyasetin sınırlarını da zorlamaya başlayan "devlet dinamikleri" ile karşı karşıya kalabiliriz! "Yeknesak davranan devlet" çizgisinden uzaklaşma emareleri de endişe kaynağına dönüşebilir.
Devleti, siyasetin üstünde yorumlayan veya devlete milletin gücünün üstünde anlam atfedenler her kimler ise kamuoyu önündeki temsilcileri aracılığıyla bir bilek güreşi yaptıkları izlenimi doğurmaktadır. Bu tespit ve teşhislerin bir vehimden ibaret olmasını, yanılmayı dilerim. Ve bundan memnuniyet de duyarım.
Lakin...
31 Mart 2019 Vakası'nı, yeni devletin inşası, siyasetin dizaynı, toplumun manipüle edilmesi, ekonomik kırılganlıkların tetiklenmesi vesilesi görenlere, bu yönde inisiyatif alanlara kayıtsız kalamayız. Yapmamız gereken, yüce yüce ideal ve kavramları ön planda tutarken, arka planda farklı ajanda peşinde koşanların, varsa işbirliklerinin ortaya çıkarılmasından ibarettir.
Evet...
İktidar eleştirisi her zaman olabilir, yönetici kadrolardan sandığın güncel derslerini alması istenebilir. Buraya kadar amenna!
Gel gör ki... Seçimlerin mana ve ehemmiyetini aşan hesaplaşmaların, bu milletin önceliklerini gölgeleyecek hale getirilmesi, aktörleri ve eşkalleri kimler olursa olsun mazur ve makul görülemez. Nokta!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA