Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

Tepeden tırnağa cilt bakımı

Cildimiz sadece yüzümüzden ibaret değil. En büyük organımız olan cildimize iyi bakmak ve nemlendirmek büyük önem taşıyor. İşte cilt bakımının püf noktaları...

Cilt sahip olduğumuz en büyük organ olduğu halde cilt bakımı denildiğinde odaklandığımız tek yer yüzümüzdür. Oysa tüm vücudunuz için doğru bir bakım uygulamanız oldukça önemlidir. İşte vücudunuz için bakım önerileri:

ELLER
Vücudumuzda en çok kullandığımız yer ellerimizdir. Bu da ellerimizi kaplayan cildin çok daha çabuk yıprandığını gösterir. Ayrıca avucumuzdaki deri ellerimizin üzerindeki deriden çok daha kalın ve dayanıklı olduğu için hem ellerin içi, hem de dışı özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Öncelikle ellerinizi nemlendiren bir sabun kullanmaya özen gösterin. Sertleşmiş deriniz varsa ellerinize peeling uygulayın ve iyice nemlendirin. Yıllar içersinde kolajen ve elastin doğal olarak azalmaya başlayacağı için özellikle ellerinizin üst kısmı için sıkılaşma etkili ürünler kullanın. Tabii son olarak UV hasarını ve el üzerinde yaşla beliren lekelerini oluşumunu engellemek için kreminizin güneş koruma faktörlü olmasına özen gösterin.

AYAKLAR
Düzenli olarak ponza taşı ya da peeling ile ölü deriyi ayaklarınızdan uzaklaştırın. Yoğun bir ayak bakım kremi kullanın ve ardından çoraplarınızı giyerek nemlendiricinin iyice deriye nüfuz etmesini sağlayın.

BOYUN VE DEKOLTE BÖLGESİ
Özellikle kadınlarda boyun ve dekolte bölgesi yaşı ele veren ve güneş hasarını yansıtan bölgelerdir. Bu bölgelerin yaşınızı el vermesini engellemenin en basit yolu yüzünüz için uyguladığınız ürünleri bu bölgelere de uyguluyor olmanızdır. Ayrıca giydiğiniz kıyafetlere de özen gösterin. Yün ve sentetik kumaşlar boyun ve dekolte bölgenizdeki hassas deriyi tahriş edebilir. Bu bölgedeki deri çok ince olduğu için güneşin olumsuz etkileri de çok daha belirgin olacaktır. Bu yüzden mutlaka SPF 15 ya da üstü güneş koruma faktörlü bir nemlendirici uygulayın.

HAFTADA İKİ-ÜÇ KEZ PEELİNG YAPARAK ÖLÜ DERİDEN ARININ
Haftada iki-üç kez peeling ile ya da kuru fırça ile vücudunuzu mutlaka ölü deriden arındırın. Selülit görünümünü azaltmak için cildin elastikiyetini ve sıkılığını destekleyen selülit ürünleri uygulayın. Masaj yaptırmak da dolaşımı artıracağından etkili olabilir. Yumuşak ve pürüzsüz dirsekler, bakımını atladığınız zaman çabucak sert ve pürüzlü bir hale gelebilir. Sürekli olarak sürtünmeye sebebiyet veriyorsanız (örneğin çalışırken masaya dirseğinizi dayıyorsanız) vücudunuz buradaki eklemi korumak için derinizi kalınlaştırmaya başlayacaktır. Peeling ile ölü deriden arınarak ve nemlendirici uygulayarak dirseklerinizin bakımını yapabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA