Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

C vitamini ne işe yarar?

C vitamini oldukça hassastır. Suda çözünebilir ancak su ile karıştığında ve oksijene maruz kaldığında antioksidan işlevini yerine getiremez. Susuz solüsyonlar daha faydalıdır

Diğer canlılardan farklı olarak insanlar kendi C vitaminini kendileri üretemez, besinlerden elde ederler. C vitamini dokularda uzun süre kalamadığı ve idrarla atıldığı için, sürekli bir kaynağa ihtiyaç vardır. C vitamini ciltte pek çok farklı iş görür:
Epidermiste, derinin alt tabakalarından beş kat daha fazla C vitamini bulunur ve birçok farklı görevi vardır.
Su kaybını önler, böylece cildin bariyer fonksiyonunu yerine getirmesini sağlar. Kolajen ve elastin oluşumunda görev alır.
Hareketli serbest radikalleri çok fazla zarar vermelerine olanak tanımadan etkisiz hale getirir.
Güneşin yakıcı ışınlarına karşı koruyucu görev üstlendiğini gösteren güçlü bulgular vardır. Özellikle de yüksek dozlarda uygulandığında ya da E vitamini, güneş koruması ve cildi rahatlatan elementler ile birlikte kullanıldığında çok faydalıdır.

IŞIĞA MARUZ KALMAMALI
C vitamini aslında oldukça hassastır. Suda çözünebilir ancak su ile karıştığında ve oksijene maruz kaldığında antioksidan işlevini yerine getiremez. Ayrıca C vitamini ışığa maruz kaldığında hızla ayrışır.

CİLDİ RAHATLATIR
Uzun ve zorlu çalışmalar sonunda susuz bir solüsyonda yer alan yüksek yoğunluklu C vitamini teknolojisini üretmeyi ve patentini almayı başardım. Bu teknoloji, saf C vitamininin yüksek miktarlarda ve tahrişe yol açmadan cildin üst tabakalarına uygulanmasını sağlayan, zengin ve rahatlatıcı bir formüldür. Bu buluştan yıllar sonra C vitamininin devamlı kullanımının en iyi yol olduğunu çünkü her gün uygulama yapıldığında ciltte bir rezerv meydana geldiğini öğrendik. Siz de cildinizde olumlu bir değişim görmek isterseniz, içeriğinde C vitamini bulunan temizleyici ve krem kullanın. Ürünlerin portakal kokusunu içinize çekerken, farkı her gün hissedebilirsiniz.

CİLDİ DIŞARIDAN C VİTAMİNİ İLE BESLEYEBİLİRSİNİZ
Vücudun yiyeceklerden alabileceği C vitamininin bir limiti vardır. Duke ve Wisconsin Üniversitelerinin yaptığı bir araştırmayla 'Vücudu es geçerek C vitaminini direkt cilde almak, cildin C vitamini yoğunluğunu yirmi kat artırıyor' sonucuna ulaştıklarında tüm dünyadaki dermatologlar cildin dışarıdan C vitamini ile beslenebileceğinin farkına varmıştır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA