Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

Vücudunuzu daima zinde tutun

Sağlık ve zindeliğe kapsamlı bir yaklaşım, genç ve sıkı kalmanın en iyi yoludur. Sağlık ve güzellik için masaj yaptırmak, yoga sınıfına katılmak, hobilere daha hevesli olmak veya egzersize devam etmek gibi birçok farklı aktiviteler deneyebilirsiniz

Sağlıklı beslenmenize, spor yapmanıza ve doğru ürünleri kullanmanıza rağmen hayatınızda yeteri kadar tatmin olmuyorsanız ve mutlu değilseniz maksimum sağlık seviyesine ulaşmayı başaramazsınız. Kendinizi yalnız hissediyorsanız, sosyalleşemiyorsanız, stresliyseniz ve rahatlatmak için kendinize vakit ayıramıyorsanız veya yaptığınız işle ilgili tutkularınız yoksa, vücudunuzdan tam olarak verim almanız mümkün değildir. Kapsamlı sağlık adını verdiğim kavramın son bileşeni budur. Ruh haliniz vücudunuza sürdüğünüz ürünler ya da vücut sağlığınız için tükettiğiniz yiyecekler kadar önemlidir. Hastalarıma genellikle sorduğum soru: 'Hayatınızdaki en önemli kişi kimdir?' sorusudur. Genelde durup bir dakika düşünürler, hayatlarındaki önemli insanları zihinlerinden geçirirler ama kendilerini akıllarına getirmezler. Siz yoksanız etrafınızda umursayacağınız kimse yok demektir. Buna saygı duymak ve kendinize hak ettiğiniz dikkati ve değeri vermek önemlidir. Pürüzsüz ve selülitsiz bir cildiniz olabilir. Sıkı bir cilde, sağlıklı hücrelere ve güçlü bir bağdokuya sahip olabilirsiniz. İçten dışa vücudunuzu nemlendirip canlandırabiliyorsunuzdur. Ancak cildiniz ona ruhunuzda başlayan iç sağlığı ve iç güzelliği yansıtamadığınız sürece yeteri kadar güzel görünmez.

MORAL VE CİLT BAĞLANTISI
Bir dakikalığına düşünün; yüksek stres durumlarında hiç sivilce çıkardığınız oldu mu? Okulda sınav zamanlarında veya travmatik olaylar sonrasında uykusuz kaldığınızda cildiniz soluk ve mat görünüyor mu? Bunlar, dış etkenler ve ruh halinizin cildiniz -ve tüm sağlığınız- üzerindeki etkilerine birkaç örnektir. Aslında dermatoloji alanında yapılan bir bilimsel çalışma, ruhsal problemleri olan kişilerin yüzde 40'ının cilt problemleri de olduğunu ortaya koymuştur. Araştırma gösteriyor ki, pozitif dış etkenler cildiniz ve görünümüz üzerinde önemli ölçüde faydalı etkilere sahiptir. Pozitif yaşayan, ihtiraslı olan, stresten uzak duran, başka kişilerle sosyal temas içerisinde bulunan insanlar bu avantajlara yoksun kişilere kıyasla daha sağlıklı ve mutlu hayatlar sürmektedir. Ve bu iyi halin faydaları sadece ciltteki faydalarla sınırlı değildir. HIV taşıyıcısı olan erkekler üzerinde yapılan bir aylık masaj terapisinde kanıtlanmıştır ki, 'dokunmanın pozitif gücü' denekler üzerinde olumlu sonuçlar yaratmış ve stres seviyeleri azalmıştır. Felsefemin odak noktası; hayatı tehdit eden bir hastalıkla ya da selülit veya çatlaklarla savaşırken vücudu iyileştirmek için önemli olan, bütünüyle sağlıklı bir ortam yaratmaktır. Zihnimiz rahat değilse, stresliysek ve yalnızsak vücudumuz eninde sonunda etkilenecektir ve kendimizi doğal şekilde iyileştirme yeteneğimiz zayıflayacaktır. Sağlık ve zindeliğe kapsamlı bir yaklaşım; sağlıklı, genç ve sıkı kalmanın en iyi yoludur. Sağlık ve güzellik için, düzenli olarak masaj yaptırmak veya aromaterapiste gitmek, yoga sınıfına katılmak, iş ve hobilerle ilgili daha hevesli olmak veya düzenli egzersize devam etmek gibi birçok farklı aktiviteler bulunabilir. Sağlıklı bir cilt hem içeride, hem de dışarıda tam bir sağlığın ifadesidir. Tam bir sağlık hali cilt için de sağlıklı bir ortam yaratır, böylece herhangi bir problem olduğunda çözülmesi daha kolay olur. Bunun yanı sıra cilt sağlığı tüm vücudun sağlığına da etkide bulunabilir. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için tüm adımları uygulayın- doğru ürünler, uygun besinler ve pozitif hayat tercihi- tüm vücudunuz sağlık kazanacaktır.

RAHATLAMAK İYİLEŞTİRİR Mİ?

Negatif duygular ve stres hastalıklara yol açarak sağlığı kötüleştirir. Pozitif ruh hali, hayata bağlayan ilişkiler ve kendimizi iyi hissettiren terapiler de enflamasyonu yavaşlatarak daha sağlıklı, mutlu ve olabildiğince güzel olmamızı destekler. Selülit ve çatlaklarla savaş stratejisinin kilit bileşenlerinden biri kendinize rahatlamak için zaman ayırmak ve hayattan zevk almaktır. Kendinizi iyi hissetmeniz için birçok yol vardır. Kimileri için aromaterapi mumları ile çevrilmiş bir küvete girmek gerginlikten kurtulmanın en iyi yoludur. Kafanız karışık olduğunda manikür, masaj yaptırmak veya sadece rahatlatıcı bir müzik dinlemek sizin için gevşemenin en iyi yolu olabilir. Size en faydalı olanı bulmak için farklı teknikler deneyin. Rahat ve huzurlu hissetmenizi sağlayan doğru kombinasyonu bulduğunuzda bunu rutininize ekleyin. İsteklerinizi görmezden gelmek ve strese yer açmak iyi bir sağlık, canlılık ve güzellik için harcadığınız emekleri geçersiz kılabilir.

EGZERSİZ EĞLENDİRSİN

Kilo verme ya da direnç antrenmanı gibi belirli fiziksel konulara yönelik bir egzersiz programını savunmuyorum; savunduğum program ruhsal ve fiziksel açıdan kapsamlı, maksimum bir sağlık seviyesine kavuşarak, iyi hissetmenizi sağlayacak bir program. Bu sebeple yapmaktan keyif aldığınız egzersizleri öneriyorum. Genelde insanlar başarının mümkün olmayacağı hedefler belirleyerek sonunda bu hedeflere ulaşamadan pes ediyorlar. Egzersizlerinizi keyifli hale getirin. Bir spora devam edin, yoga yapın, dağ yürüyüşüne çıkın. Güç antrenmanlarından ve koşudan hoşlanıyorsanız bunu yapın. Önemli olan, egzersizi eğlenceli hale getirmek ve işe yaramasını sağlamaktır.

1 Kullanmazsanız, kaybedersiniz:
Felsefem tüm sisteminizin birbirine bağlı olduğu üzerine kuruludur. Örneğin; endokrin sistemindeki bir problem, bağışıklık sisteminizin hastalıklarla mücadelesini etkileyecektir. Bu nedenle vücudunuzun her bakımdan olabildiğince sağlıklı olmasını istersiniz. Fiziksel olarak formdaysanız tüm sisteminiz daha sorunsuz bir biçimde işleyecektir; şekilsiz bir vücudun sebep olabileceği enerji yoksunluğu, yüksek tansiyon, yüksek diyabet riski ve daha birçok problemle uğraşmak zorunda kalmayacaksınızdır.

2 Egzersiz kendinizi iyi hissetmenizi sağlar:
Çalışmalar düzenli egzersizin rahatlama, stresi azaltma ve sağlıklı uyku düzeni sağlamada faydalı olduğunu göstermektedir. Egzersiz endorfin salgılamasını sağlar, bu da beyninizde kendinizi iyi hissettiren kimyasallar salgılanmasına neden olur. Aslında düzenli egzersiz depresyon tedavi yöntemlerinde sıklıkla tavsiye edilen bir aktivitedir.

3 Kendi gözünüzdeki imajınızı forma sokun:
Hepimiz gurur duyabileceğimiz bir vücut isteriz, sadece çukurlardan kurtulmak size iyi bir vücut sağlamaz. Biraz şekilsiz bir vücuda sahip olduğunuzu düşünüyorsanız bu kendiniz hakkındaki fikirlerinizi etkiler. Haftada en az birkaç kez kendinizi iyi hissedeceğiniz egzersizler yapın. Basit bir kendini geliştirme aktivitesi bile size gurur verecektir. Aynada sonuçları görmeye başladığınızda kendinizi tamamen iyi hissedeceksiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA