Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOWARD MURAD

Selülit sorununda doğru bilinen yanlışlar

Her geçen gün farklı bir yöntemin selülit tedavisinde etkili olduğu iddia ediliyor. Bu yöntemlerin başarılı olup olmadığı kişiden kişiye değiştiği için etkileri de tartışmaya açık

Marketlerde selüliti önlemek ve yol açtığı hasarı onarmak için birçok ürün vardır. Bu ürünler çok iddialı olsa da selülit tedavisinin dokuz metodundan birini uygulamadıkları için selülit üzerinde bir etkisi olmaz. Satışı yapılan ürünlerin çoğu ya hiç etki göstermez ya da çok az etki gösterir. Zaman ve para harcamadan önce bilgi edinmek her zaman faydalıdır. Aşağıda selüliti tedavi etmenin dokuz yolunu uygulamadıkları için aradığınız faydaları size sağlayamayacak olan birçok popüler ürün ve tedavi ile ilgili açıklamalar bulacaksınız...

ANTİSELÜLİT KIYAFETİ
Anti selülit baskı çorabı gibi ürünler, giyildiklerinde mikro masaj uygulamak üzere tasarlanmıştır. Baseni korseli, külotlu çorap benzeri bir ürünün; mide, kalça ve bacakların üstüne destek vererek selülit görünümünü azalttığı söyleniyor. En yeni ürünlerden biri ise içerisine mikro kapsüller haline getirilmiş greyfurt özü enjekte edilen külotlu çoraptır. Bazı ürünlerde protez üst beden ile vücut hatlarını düzeltmenin, karnı düzleştirmenin, popoyu yukarı kaldırarak şekil ve dolgunluk vermenin mümkün olduğu söyleniyor. Bu ürünler selüliti tedavi ettiklerini iddia etseler de basınç etkisi dolaşımı azaltarak tahrişe neden olduğu için durum kötüleşir. Bu ürünlerden sadece bir tanesi; kıvrık katmanı, patentli tabanıyla vücudu uzatarak, dik duruşu destekliyor ve çalışmayan kas gruplarını çalıştırıyor. Bu çoraplar, selülit ve varis damarlarını azalttıkları iddiasıyla müşteri topluyor. Ne yazık ki duruş üzerinde olumlu etkileri olmasına rapmen bu ürünlerin de selüliti onarması mümkün değil.

SELÜLİT GERDİRME

Vücut gerdirme işlemleri çok fazla kilo vermiş ve deri kütleleri sarkmış kadınlara uygulanır. Sıkı ve diri vücut hatlarına sahip olmanın, en fazla cerrahi müdahale içeren metotlarındandır. Kendinize aynada çıplakken baktığınızda kalçalarınızdaki sarkmış deriyi, bacaklarınızın üstünü ve karnınızı germek için çekebiliyorsanız, vücudunuza yeni bir şekil verebilirsiniz demektir. Vücut gerdirme işlemleri de tamamen aynı şeyi yapar. Alt vücut gerdirme; basen, popo, karın, bel ve kalçaları hedefler. Ancak vücut gerdirme cildin dokusunu ve kalitesini değiştiremez. Ciltteki selüliti yok etmeyeceklerdir. Bu tür cerrahi müdahalelerin en belirgin sıkıntıları, bazı izlerin belirgin olması ve kozmetik cerrahi operasyonlarına göre iyileşmenin çok daha uzun sürmesidir.

SELÜLİT AMELİYATI

Selüliti azaltmaya yönelik cerrahi müdahalelerin birçok probleminden biri dermise zarar vermesidir. Tek etkili yaklaşım; etkiyi tersine çevirme, dermis ve damarları daha güçlü ve sağlıklı hale getirmektir.

DETOKS DİYETİ
Genelde selülitten kurtulabilmek için selülite neden olan toksinlerden kurtulmaya yönelik özel bir diyete girdiğinizi söylersiniz. Toksin, vücutta hasar verici ve tahriş edici etkiler yaratarak sağlığı azaltan ve organların işleyişine olumsuz etki eden maddeler olarak tanımlanabilir. Homeostaz (denge) tüm vücut fonksiyonları dengede olduğunda meydana gelir. Bu denge, kullanabileceğimizden ve harcayabileceğimizden fazlasını aldığımızda bozulur. Vücudumuz iyi çalışıyorsa; her gün maruz kaldığımız toksinlerle onları etkisiz hale getirerek, dönüştürerek ve yok ederek başa çıkabilir. Mesela antioksidan birçok besin, serbest radikal moleküllerini etkisiz hale getirir. Karaciğer birçok toksik maddeyi zararsız hale getirirken, kan atıkları böbreklere taşır. Ayrıca karaciğer atıkları safra kesesi aracılığıyla bağırsaklara iletir ve oradan atılmalarını sağlar. En iyi yaklaşım; gıda takviyeleri ve yaşam şekli seçiminizle sağlıklı, temiz ve saf besinlerle beslenerek toksinleri vücuda hiç sokmamaktır.

KAS UYARICI SİSTEMLER
Kas güçlendirme sistemleri kasları germek için uyarı gönderen küçük elektrik akımları sağlar. Tedaviler genelde bir saat sürer ve 10 seans halinde yapılır. Bu sistemlerin ne selüliti tedavi etmekte ne de kasları güçlendirmekte etkileri kanıtlanamamıştır. Kasların sıkılığını artırmak ve güçlendirmek için ağırlık antrenmanları, aerobik ve yoga; izlemeniz gereken ilk yollar olmalıdır. Her durumda kasları güçlendirmek; vücudunuzun daha iyi hissetmesini sağlar ancak görünür selülit üzerinde yok denecek kadar az etkiye sahiptir.

YAĞ ALDIRMA
Yağ aldırma, vücudunuzun doğal hatlarını değiştirip güzelleştirebilirken selülitten şikayetçi olduğu için yağlarını aldırmaya karar veren bir kadın, sonuçlar karşısında hayal kırılığına uğrayacaktır. Çünkü selülitlerinden kurtulamaz. Liposuction; diyete ve egzersize karşı dirençli bölgesel yağları yok etmeyi başarırken, selülite neden olan dermal yağlara karşı etkisizdir. Aslında bazı durumlarda çukurlaşmaları olumsuz yönde etkilediği de söylenebilir.

LAZER LİPOLİZ
Lazer lipoliz, enjeksiyonlarla uygulanır. Fiber optik bir lazerin vücuttaki yağları hedef alarak çok küçük zerreler halinde vücuda zerk edilmesiyle yapılır. Yaklaşık 500 gram yağ, genelde emilerek vücut tarafından doğal olarak atılır. Lazer lipolizi yüksel volümlü uygulamalar için tasarlanmadığı halde çok yüksek oranlarda yağ sıvılaştırılarak emilmektedir. Yağ aldırmada olduğu gibi bu metot da sadece yağ hücrelerini hedef alır, selülitleri değil!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA