Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Cebinizdeki dipsiz kuyuları sorgulayın!

İşler yolunda giderken fazla sorun etmediklerimiz, krizde gözümüze batar hale geldi. Dünya ekonomileri, küresel finansın çarklarını sorgulayadursun, bizde de tüketiciler, esnaf, sanayici ve kredi kartı sahipleri, kendi cephelerinden "durum değerlendirmesi" yapıyor artık.
Geçen hafta Sabah, dünyanın önde gelen bankalarının "üzerimize gelmeyin, 10 milyon kişiyi işinden ederiz" temalı küresel şantajını yazmıştı. Bir yandan ülkelerin borçları öte yandan piyasadaki kırılganlıklar, zaten krizin sebebi olan "makul dışı kârları" yeniden tanımlama ihtiyacını zorunlu kılıyor. Yarattığı değerden daha fazlasını talep eden "tamahkâr" yapıların dönüştürülmesi kaçınılmaz. Nitekim 2001 krizinden aldığımız derslerle gözümüzden kaçanları da fark etmeye başladık.
Geçen hafta yemek çeki firmalarının yüzde 11'e varan insaf ve izan dışı komisyonların, faizi kredi kartını katlayan ek hesaplardaki "yüksek iştah" ın Sabah'ın "fikri takibi" sonucu, çözüm sürecine girdiğini görüyoruz. Burada kalıcı başarı, değer yaratmayan işleri ortaya çıkarmayı, vatandaşın da görev edinmesinden geçiyor. Ancak bu sayede cebimiz, cüzdanımız, kasamız ve bütçemizdeki dipsiz kuyular kapatılabilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA