Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Yasaklamak yerine...

Bitlere, baytlara harcadığımız paranın hiç değilse bir kısmını, bu bilgisayarları kullanacak olan insanların eğitimine harcasaydık, sanal dünyanın riskleriyle daha kolay baş edebilirdik.
Okulların tümünü internete bağladık. Bilgisayar; "neredeyse" her eve giriyor. Doğal olarak "riskler" de artıyor. Her "kötü deneyimi"; bu dünyayı karalamak ve "yasaklara davet" için gerekçe sayanların artık şunu anlaması şart;
İnterneti "evimize akan lağım" gibi küçümsemek yerine, taşıdığı fırsat ve tehditleri anlamaya çalışın.
Okullarda bilgisayar dersini "her çocuğu mikro-mühendis" haline getirme yönünde değil, bu dünyanın "kültürüyle" donatmak için kullanın.
Bu yeni-cesur dünyada bizleri risklerden koruyacak olan aile koruma programları veya güvenlik yazılımları değildir. Bizleri ancak, önce kendimizin ve sonra da çocuğumuzun "bilinçli kullanıcı" haline gelmesi koruyabilir ve sanal dünyanın nimetlerinden yararlandırabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA