Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Böcek tuzağı

Böcek popülasyonlarını izlemek veya doğrudan azaltmak için kullanılan yapılara bu ad veriliyor. Peki bu bir ekonomi yazısı ise konumuzla ne ilgisi var? Anlatayım efendim.
Bir kutu ve cezp edici kimyasaldan ibaret bu tuzaklar, içine çektiği böceği, bir daha asla bırakmamak üzere tasarlanmıştır. Tıpkı bizim kredi kartları veya sms tuzakları gibi. Böcek tuzağı hiç değilse zeki çevik ve gayretli böceklere çıkış imkânı verirken kredi kartı tuzağından çıkış "mümkün değildir" ve bu ölümcül tuzakta size yardım eden bulunmaz.
Ahmet bey anlatıyor; "yazılı veya sözlü talebim olmadığı halde 2 hafta önce gönderilen ve hiç kullanmadığım xxxbank kredi kartının iptali için 2 haftadır uğraşıyorum. Sarf ettiğim telefon parası ve kaybettiğim zaman ile huzursuzluk da cabası..."
Canan hanım anlatıyor; "iki yıl önce banka şubesinde günlerimi harcayıp iptal ettirdiğim kredi kartına dair aidat borcum olduğu üzerinden beni adeta tehdit eden banka mektupları alıyorum..."
Nergis hanım anlatıyor; "kullanmadığım kredi kartımdan kurtulmak için web'i denedim, e-maili denedim, elden mektup yazıp postaladım, bankaya gidip olay çıkardım. Yetmedi kartın kendisini lime lime ettim ama bana mısın demedi. Banka hâlâ bana kredi kartım üzerinden ona borç takmış müşteri muamelesi yapıyor."
Lâtif bey anlatıyor; "yarım günümü, müşterisini bekletirken bulmaca çözen sözüm ona özel bankanın şubesinde, kartımı iptal için harcadım. Hâlâ borç ekstresi ve sms üzerinden 'öde, yoksa karışmayız' tehdidi alıyorum."
Şeref Oğuz anlatıyor; "Zarf açılışına dahi giderken bana SMS çekmeyi ihmal etmeyen bir belediye başkanım var. Gece demiyor gündüz demiyor beni fena halde bilgilendiriyor ve bu dijital lanetten kurtulmak için son çare olarak kurşun döktürmeyi düşünüyorum."
Bu ve benzeri yüzlerce şikâyet birikti bende. Bizzat bana gönderilen kredi kartlarının iptali için verdiğim mücadele, yaptığım kavgalar, bire bir çatışmalar, yazışmaların haddi hesabı yok.
3 şeyi merak ediyor ve cevap verecek akıllı insanlar arıyorum;
1- Bankalar veya telefon numaramızı ele geçirenler, neden bize tuzak kurar?
2- Bu tuzakların yasal karşılığı yok mudur?
Kamu otoritesi tuzağa düşmüş bu insanların kurtuluşu için bir çare üretemez mi?
3- Bizler bu böcek tuzağından kurtulmak için neler yapabiliriz?
Cevaplarınızı bekliyorum. Bizlere pusu kurup kredi kartı tuzağına düşüren, sms kapanına sıkıştırıp mesajla bombardıman edenlere karşı bir "varoluş" mümkün olmalı...
Bir yol olmalı. Böcekten daha akıllı isek, bir yol bulabilmeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA