Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Barış ekinoksu

21 Mart güneş ışınlarının ekvatora dik geldiği, biz kuzey yarıkürede yaşayanlar için ilkbaharın resmi başlangıcı, yeni yılın ilk günü nevruz... Ekinoks, bütün dünyada gece ile gündüzün eşitlendiği iki gündönümünden biri... Bu eşitlik bugün itibarıyla gündüzün lehine değişmeye başladı.
Geceyi savaşın karanlığı ve gündüzü de barışın coşkusuyla eşleştirince, ekinoks daha da değerli hale geliyor on yıllardır terör belasıyla boğuşan bizler için... Artık savaşın geceleri kısalmaya, barışın gündüzü uzamaya başladı ve Diyarbakır'daki Nevruz törenleri, bunu taçlandırdı.
30 yıldır bölge ekonomisi için yapmadığımız kalmadı. Yöresel kalkınma projelerinden yerel teşviklere, devlet imkânlarından işadamı gayretlerine dek, bir yandan kanı durdurmak ve öte yandan bölgeyi geliştirmek için çırpındık, durduk.
Gelebildiğimiz nokta "Önce güven sonra ekonomi" olabildi. 3 yıl önce Diyarbakır'da "açılım sürecinde bölge ekonomisini" tartışırken de temel vurgu, yine barışa ve güven ortamına dairdi. Terörün gölgesinde yatırımcının niyeti olsa dahi sermayenin sigortasızlığı engel oluşturdu.
Dün bütün dünyanın ekinoksunu bizler, barış üzerinden yaşadık.
Güvensizliğin karanlığının kısalmaya, güven ve barışın aydınlığının uzamaya başladığı gündönümünü idrak ettik. Dar günün ömrü az olur der türkülerimiz... Bizde gereğinden fazla uzun sürdü bu dar günler... Can kaybettik kan kaybettik... Barışın ekinoksu, ardına koyacağımız gayret ve iyi niyet ile sürdürülebilir olur. Güven ve barış, yöreyi de Türkiye'yi de zıplatacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA