Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Amatörlerin zaferi

Amatörlerin gücünü küçümseyenler için sarf edilen bir söz vardır: "Unutmayın ki Titanik'i profesyoneller, Nuh'un gemisini amatörler yaptı." Profesyonellerin muhteşem çuvallama örneklerine, mizahi ve şık bir gönderme...
Görev tanımı, altın tahmini olan yığınca profesyonel var. Küresel arenada bunların bazıları dünya çapında şöhret sahibi... Son altın dalgalanmasında bunların çuvalladığını gördük. Öyle ki fiyatlar inerken de çıkarken de öylesine yanıldılar ki akla "acaba bunlar tahminin ötesine taşan beyanlar mı?" sorusu geldi.
Ünlü spekülatör George Soros'un "altında hayır kalmadı" sözleri ve ardından elindeki stokları satması, aşağı doğru fiyat hareketinde etkin rol oynamıştı. Yanda profesyonel tahmincilerin altının ons fiyatındaki çuvallama rakamlarını okuyabilirsiniz.
Tam da bu iklimde, aHaber'de neredeyse her sabah, altına dair küresel profesyonellerin beklentilerini izledik, yorumladık. Aynı tahminleri, bizdeki amatörlerden de aldık. Düğün sezonuna hazırlanan takıcıların merak ettiği "acaba almak için uygun fiyat mı? Daha da düşer mi?" sorularıydı.
Dedik ki "altını olan satmasın, altın almak isteyen de panik alım yapmasın." Bu tedbir aslında amatörlerin altına dair tahminleri ışığında gelişti. Gördük ki profesyoneller çuvallarken bizim amatörler, altındaki dalgalanmayı son derece akılcı yönettiler. Takılar tedarik edilmiş, en uygun şartlardan fiziki altına ulaşılmış.
Şimdi yine sorular geliyor: Acaba bu yeniden tırmanış sürer mi? Altın yine düşmeye başlar mı? İşi ve uzmanlığı altına dair tahmin olan profesyonellerin son çuvallamasını görünce şunu diyebiliyorum: "Altına dair kim ne söylerse yalandır."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA