Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Yok sensiz olmaz…

Kârını söylemeye korkuyormuşsun. Söyle...
Hatta bununla gurur duy. Aksine, kârsızlık, arsızlıktır... Ülke %2.2 büyürken varsın senin kârın % 17 artsın. Gözümüz yok.
Kazan, büyü... Yok sensiz olmaz...
Vergi şampiyonları açıklandı geçenlerde... Rekor listesinde seni gördük, gurur duyduk.
İlk 10 sıradan 8'ini sen kaplamışsın... Maliye Bakanımızın da dediği gibi bizim kahramanlarımızsınız. Yok sensiz olmaz...
Biliyorum, kayıp yıllar 90'larda ne çektin be kardeşim şu etik dışı işlerden... Sahibin içini boşalttı, siyasetçisi vurdu, grup şirketleri çaldı çırptı... Hatta "bu devlete vergi verecek kadar enayi değilim" diyenini, senden sorumlu devlet bakanı yaptık.
Derken 2001 krizinde büyük bedel ödedin ve bugün, küresel krizde Türkiye'yi pozitif ayrıştıracak güce, güvenilirliğe tırmandın. Yok sensiz olmaz... Parandan 6 sıfır atıldı. Enflasyonun düştü. Faizin geriledi. Kredi müşterin işadamlarının repodan kazandığı dönemler geçmişte kaldı.
Bu ortamda faizden kazanmanın sınırları göründü. Tıpkı küredeki akranların gibi sen de faiz yerine hizmetten, servisten para kazanmayı seçtin. İyi de yaptın. Yok sensiz olmaz.
Teknolojiyi en yoğun sen kullandın. Bilgisayar ilk senin şubende hayatımıza girdi.
Derken gelişti gelişti, ATM oldu cep şubesi oldu, paranı "tık" şubeni otomatik yaptın. Hayatımızı kolaylaştırdın. Yok sensiz olmaz...
Seni ortağından, sahibinden, kötü niyetlilerden korusun diye BDDK'yı kurduk. Korudu da... Eriştiğin finansal güç, yabancılara ilham verdi, İstanbul'u finans başkenti yapma cüretini bize sundu. Yok sensiz olmaz.
Fakat şu hale bak şimdi. Şarkıdaki gibi "yok sensiz olmaz" diyorduk ama şimdi, senle de olmuyor be kardeşim. Elinin bir ayarı yok mu? Elin oğlu da faizini düşürdü, onun da kârı azaldı ama hizmeti çeşitlendirdi, kalitelendirdi, azalan kârını "hesap sahibinden kat be kat çıkarmayı" akıl etmedi.
Kredi verdiği evlatlarının başını yemeyi düşünmedi.
Fakat şu hale bak şimdi. Faiz geliri kesmiyor diye hizmetten kazanmanı anlıyorum.
Ama vermediğin hizmetten kazanmanı anlayamıyorum. Yok sensiz olmaz...
Tamam da bu halinle, seninle de olmuyor benim bankacı kardeşim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA