Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Kayıkçı dövüşü

Bugün 17 Ekim. Amerika'da borcun tavana vurduğu gün... Sağlık Reformu'na karşı çıkan Cumhuriyetçiler ile Obamacare taraftarı Demokratlar anlaşamasalardı ABD hükümeti temerrüde düşecekti, alacaklılarından başlayarak yeni kriz dalgası, dünyayı saracaktı...
Bu haliyle okursak "anlaşmaları" için bütün dünyanın dua etmesi gerekiyordu. Fakat sorunun ne olduğuna kafa yormaya başlayınca ortada "kayıkçı dövüşü" gibi göstermelik kavga yaşandığı anlaşılır.
Kayıkçı dövüşü, göstermelik tartışmalar için kullanılan deyiş... Çift taraflı takiye diyebiliriz. Öyküsü şöyle: Galata Köprüsü henüz yokken, Karaköy-Eminönü arası ulaşımı sağlayan kayıkçılar sıkça kavgaya tutuşurmuş. Sebepsiz çıkan kavgada sesler yükselir, kürekler havaya kalkar, sağa sola savrulurmuş. Etrafta toplanan halktan bazıları küreği kafasına yer ve ilginçtir kavganın taraflarının başına hiçbiri gelmezmiş.
Bu düzmece kavgayı izleyenler, yankesicilerin potansiyel hedef kitlesi olurmuş. Daha sonraları Galata Köprüsü yapılınca kayıkçılar kaybolmuş ama düzmece kavgaları karaya taşınmış, seyredenleri soymak adet olmuş. FED'in varlık alımı üzerinden zihin karıştıran beyanları kayıkçı dövüşünün piar'ı gibi aslında... Yetmezmiş gibi Kongre'deki iki kayıkçı grubu Cumhuriyetçiler ile Demokratlar, borç tavanı kavgasını "kaygıyla izleyen" dünyayı telaşa verdi.
Onlar anlaşamasaydı. FED bildiğini okuyacak, borç tavanı çökecekti... Ancak olan, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkelere olacaktı. Finans tiranları da kayıkçı dövüşünün yankesicileri gibi bizleri soyup soğana çevirecekti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA