Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

İşi farklı yaptık

Yıldızlar Yatırım Holding İcra Kurulu Başkanı Hakkı Yıldız, "Türkiye'de TL ile değil Romanya'da euro ile üreterek kur riskini yönetmeyi başardık. Ya farklı iş bir yapacaktık ya da işi farklı yapacaktık. Tercihimiz ikincisi oldu" dedi

Sanayi işine sunta üreterek başlayan ardından MDF ile yoluna devam eden Yıldız Entegre, herkesin yaptığının aksine üretimi yerinde yapıp kur riskini ortadan kaldırıyor. Bu da şirketin karlılığına önemli ölçüde pozitif yansıyor. Yıldızlar Yatırım Holding İcra Kurulu Başkanı Hakkı Yıldız "Dışarıdan hammadde alıp işleyerek yine onlara satmak yerine, hammaddeyi satın aldığımız yerde üretim yapmayı tercih ettik. Böylece kârlılığı arttırdık. Türkiye'de TL ile değil, Romanya'da Euro ile üreterek kur riskini yönetmeyi başardık" diye anlatıyor.

İTHALATI AZALTTIK
"Biz işi farklı yapmak istedik. Ya farklı iş yapacaktık veya işi farklı yapacaktık. Tercihimiz ikincisi oldu" diyen Yıldız, Romanya'da yerinde üretime geçtiklerini, ülkede mevcut imkanlarla yeni iş alanları oluşturduklarını söyledi. Yıldız, "Kimya üretimi yaparken bu işten barut üretme fırsatı çıktı. Şu anda silahlı kuvvetlerin barutunu biz veriyoruz. İthalata bağımlılığı azaltıyoruz" dedi.

ABD'DE ORMAN YATIRIMI
Amerika'da ise ahşap işi için hammadde ormanı ürettiklerini vurgulayan Yıldız, "Amerika'da Hoffmann Forest ormanını oluşturduk. 80 bin hektarlık alanda ahşap üretimi yapıyoruz. Bu orman 10 yıllık hammadde ihtiyacımızı giderecek" diye konuştu. Ağaç grubu dışında, gübre, deniz taşımacılığı, liman işletmeciliği, inşaat alanlarında faaliyette bulunduklarını, bu yıl demir-çelik sektörü için ise Yıldız Demir Çelik'i kurduklarını belirten Yıldız, ikinci liman yatırımı yapacaklarını söyledi.

HOLDİNGİN LOKOMOTİF ŞİRKETİ YILDIZ ENTEGRE
Yıldızlar Yatırım Holding çatısı altında bugün 9 şirket ve 3 bine yaklaşan çalışan bulunuyor. Geçen yılı hedeflerine paralel olarak yüzde 20 büyüyerek kapatan holding, böylece toplam cirosunu da 3.2 milyar TL'ye yükseltti. Bu cironun 2.6 milyar TL'si, holdingin lokomotif şirketi olan Yıldız Entegre'den geliyor. Yıldız Entegre bugün Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında 43'üncü sırada.

LÜKS KONUT VE AVM İŞİNE DE GİRDİ
İnşat sektöründe de yatırımları bulunan holdingin, Kocaeli'nde 140, İskenderun'da ise 120 konutluk lüks konut projesi bulunuyor. Holding aynı zamanda, Yalova'nın merkezinde Yalova Star adında AVM projesini de tamamlıyor.

ASIL İŞİMİZ HEP SANAYİ OLACAK
Hakkı Yıldız, bu yıl demir çelik sektöründe iş yapmak için Yıldız Demir Çelik'i kurduklarını söyledi. Bütün sektörler dışında ikinci bir yat limanı yatırımı yapmaya hazırlandıklarını belirten Yıldız, konut ve AVM işinin toplam cironun yüzde 10'unu oluşturduğu asıl işlerinin sanayi olacağını dile getirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA