Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

TİM değilse kim?

Daha önce de yazdım; Türkiye'nin öncelikli sorunu terör kadar, ihracatın çift haneli küçülmesidir. 60 bin ihracatçının bu felakete çare üretmesi; terörle mücadele kadar önemlidir.
Çokuluslu şirket DAEŞ ve çözüm ortağı PKK'ya karşı sınırda mücadele veriyor. Savaş uçaklarımız havalanıyor ve en ucuzu binlerce dolar olan mühimmatımız, ne kadar gerekiyorsa o kadar kullanılıyor.
Savaşın bir ekonomisi vardır. 40 yıl önceki Kıbrıs Harekâtında zayıf ekonomi ile savaşa girmenin ne kadar yüksek maliyeti olduğunu yaşadık. Ardından onlarca yıl süren ambargo da cabası… İzleyen yıllarda hiperenflasyon ve krizlerimiz… Ancak şimdi terörle savaşımıza güçlü ekonomi eşlik ediyor.
40 yıl öncesinden farklı olarak kendi silah sanayiimiz var ve mücadeleyi sürdürebilir kılan unsurlardan biri de bu… Terörle, düşmanla savaşın finansmanı için ekonomiyi güçlü tutmak, hayati önemde ise bunun tedbirini geliştirmek acil hale gelir.
Zaten son 3 yıldır patinaj yapan büyümeyi hızlandırmak için ilave tedbir şarttır ve ihracat; bu alanda en stratejik sektördür.
Çünkü onların kazandırdığı döviz ile terörle savaşın finansmanı sürdürülebilir kılınacaktır.
Düne kadar çift hane büyüyen ihracatın etrafımızdaki cehennem yüzünden çift hane küçülüyor olmasının acilen önüne geçilmelidir.
Bu alanda çalışan Türkiye İhracatçılar Meclisi hükümet bekliyor idiyse işte hükümet kuruldu. İhracatın üzerindeki tehditleri bertaraf edip çift haneli küçülmeyi durdurup yeniden çift haneli büyümeye geçmek için bize vasat söylemler değil, yüksek akılla üretilmiş yeni strateji gerekiyor.
60 bin ihracatçı TİM çatısı altında küresel krizde eksen kaydırma çözümü ve inovasyon vizyonuyla çare üretebilmişti. Şimdi yeni vizyon şart ve TİM değilse kim, şimdi değilse ne zaman?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA