Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Sosyal tsunami AB'yi bitirir

Türkiye, etrafındaki çöken ülkelerin cankurtaran filikası gibi... 2.5 milyon sığınmacıya kucak açmakla kalmadık, 50 binini de boğulmasın diye denizlerden topladık. Şimdiye dek maliyet 8 milyar $'a dayandı. Milli gelirimizin %1'ini harcadık, gerekirse yine harcarız.
Bu mültecilerden birkaç bini Avrupa kapılarına dayanınca bir şeyler oldu. Dövüp tahkir ettikleri Türkiye'nin Suriye uyarıları, nihayet duyuldu. Düne kadar eleştirdikleri ülkemizi şimdi koyacak yer bulamıyor, AB zirvesinde Türkiye için özel gündem maddesi ihdas ediyorlar.
Birkaç bin mülteci ile ölümü gören Avrupa şimdi değişti. Zira sığınmacıların kendi topraklarına yürüme provası dahi yetti. Yalnızca konaklama değil, demografik yıkım maliyetini görünce, AB liderleri "Türkiye için her şeyi yapmaya hazırız" kıvamına geldiler.
Bana göre 2.5 milyon mültecinin 2 milyonunu Avrupa'ya doğru yola çıkarabiliriz. Bu sosyal tsunami, bir kez harekete geçince ortada ne birlik ne de Euro kalır. Yunanistan'a benzemez böyle bir kavim göçü... Yaşlanan ve yavaşlayan Avrupa'nın zihni şimdi, ne demek istediğimizi duymaya daha hazır.
Zaten insan zihni neye hazırsa onu duyar, gözü onu görür. Sığınmacı kozu şu anda bizim için en büyük dış politika aracıdır ve ardına koyacağımız, bilinçli stratejiler ile AB'nin bize uyguladığı bütün yaptırımları kökünden silebilir.
Öncelikle vize utancını temizleriz. Malları serbest tüccarları bağlı yapısıyla AB üyesi olmadan Gümrük Birliği içinde olmamamız, bize kaybettirmeye başlamıştı. Bir başka kazanım, tarife dışı engellerin ortadan kaldırılması olur.
Sığınmacı kozumuzu iyi oynarsak, yalnız ekonomide değil hayatın diğer alanlarında AB'nin Türkiye'ye karşı takındığı aşağılayıcı ve düşmanca tutum, gözden geçirilecektir. Zira Türkiye'nin barajladığı sosyal tsunami, AB'yi tarihe gömebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA