Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Üretimin keneleri

Ak Parti'nin %50 bandında tek parti hükümeti Türkiye'nin 2023 vizyonunu yeniden gündeme getirmekle kalmayacak, ikinci nesil nitelik reformlarıyla daha verimli bir ekonomi için de fırsat penceresi açacak.
25 dönüşüm paketi, 1300 stratejik eylem planı, 100 maddelik Yeni Türkiye Sözleşmesi ve orta direği güçlendirecek son seçim vaatleri... Bütün bunları biliyoruz. Ayrıca üretimi baş tacı yapmadıkça bu reformların eksik kalacağını da biliyoruz.
Nedir üretimi baş tacı yapmak? Çok basit... Değer üretmek... Her birini başlıklar halinde inceleyeceğim. Ancak yeni hükümet programı şekillendiği bu süreçte teker teker yazı konusu yapacağım bu üretimin kenelerine 10 örnek vermek istiyorum:
Paradan para kazanan rantiyeler
İşini kötü ve eksik yapanlar
Kendini geliştirmeyen vasatlar
Değer üretmeyen odalar
Yan gelip yatan memurlar
İşsiz güçsüz mahalle muhtarları
Bürokrasinin haraç makinesi noterler
Toplumu kemiren kötü adamlar
Hantallaşan kurumlarımız
Kurnaz aracılar
İnsan, kanatları kadar hafif, prangaları kadar ağırdır. Erdoğan'ın enkazdan çıkarıp fırlatma rampasına yerleştirdiği Türkiye şimdi, halktan aldığı güçle zıplamaya hazır roket gibi. Fakat kanatların gücünü kesen prangaları olduğu sürece zıplamak ne mümkün? Roket mühendisliğinin şaşmaz kuralı budur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA