Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Beraber yürüdük biz bu yollarda

Sabah gazetesinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği "Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı", sonuçları açısından sektörü daha ileri taşıyacak yol haritasının oluşumunda eşsiz katkılar sağladı.
En önemlisi Türkiye'nin yarınında inşaatın öneminin altı çizildiği gibi katma değeri yüksek, iş birliktelikleri gelişmiş yeni anlayışın yerleştiğini gördük. Şimdi sıra bu anlayışın hayata geçirilmesi sürecinde yol boyu çıkacak pürüzleri aşmak ve buna uygun ev ödevlerini yapmak gibi...
Biliyoruz ki... Vatandaşın güvenini dışarıda bırakan... Kamuoyu algısını önemsemeyen ve halkın desteğini almayan hiçbir fikir, proje, plan, sürdürülebilir olamaz.
Kentsel dönüşümün değer zincirinde hak sahiplerinin taleplerini akıl düzlemine çekme süreci... Karar vericilerin daha güncel verilerle süreçleri tanımlamaları... Kamu otoritesinin yönetmelik, genelge ve gerekiyorsa yasa üretme, mevzuatın güncellenmesi...
Her biri kamuoyunun talebiyle daha kolaylaşacak kavramlardır. Tam da bu noktada gazetemiz Sabah ve diğer gazeteleri, televizyonları, radyoları, dergi ve web sayfalarıyla Turkuvaz Medya Grubu'nun önemi belirginleşiyor.
Kurultay'ın tartışma ortamlarında dile getirildiği gibi bu alanda zaten sektörün gelişimi için geride bıraktığımız adımlar, geleceğe dair yapılacakları da bize ilham ediyor.
2B yasası, yabancıların mülk edinmesini tanımlayan Mütekabiliyet ve Kentsel Dönüşüm'e dair bütün düzenlemelerin, sadece sektörün değil toplumun da talebi haline gelmesinde üstlenmedeki başarımız, bundan sonra da devam edecek.
Elimizden geldiğince, sektörün taleplerini gerek kamuoyu oluşturmada gerek yasa koyucuların dikkatini çekmede ve gerekse karar vericilerin gündemine getirmedeki rolümüz, daha da yetkinleşerek devam edecek.
Kısaca beraber yürüdük biz bu yollarda ve önümüzde gidilecek daha uzun yol var. Daha önce yaptık, yine yaparız diyorum ve kentsel dönüşüm için, akıllı şehirler için, kendimiz ve kentimiz için neler yapılması gerekiyorsa, sektörün entelektüel tarlası olacağımızı belirtiyorum.
Dönüşüm, "daha iyi bir yarın uğruna, dünü geride bırakmak" ise Yeni Türkiye'nin inşasında bize düşenler için hazırız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA