Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Cebimizdeki sanal canlı bombalar

Şeytanin dili terörün odağı Türkiye üzerinde... Gün geçmiyor ki güvenlik güçlerinden sivil halka, itibarımızdan turizme dek her alanda saldırı olmasın... Son havaalanı faciası, dünya ülkelerine bir kez daha gösterdi ki terör, insanlığın ortak düşmanı, hayatın en büyük tehdididir.
Hal böyle iken özellikle Batı'nın kendisine yönelince kötülediği, bizleri hedef aldığında kuru taziye ile geçiştirdiği ikircil tutum söz konusu... Oysa biliyoruz ki terör artık küreseldir ve hiçbir coğrafyanın bu tehlikeden beri olduğu söylenemez.
Terörün kendini sürekli yenileyen, yöntemlerini farklılaştıran, teknolojiyi ve sosyal medyayı iyi kullanarak yıkıcılığını artırdığı ortamda bu küresel şeytan ile nasıl baş edeceğiz? Geleneksel yöntemlerin giderek etkisizleştiği günümüzde bizim de bu mücadelede en az terör örgütleri kadar yenilikçi yöntemlere ihtiyaç duyduğumuz ortada.
Canlı bomba denen akıldışılık, hayatımızın içinde yeni tehdit olarak dururken buna karşı "potansiyel kurban" tutumunu terk edip, daha etkin mücadele için kişisel sorumluluk alma vakti geldi de geçiyor bile... Bana göre terörizmle mücadelede en önemli unsur, güvenlik güçlerinin parçası haline gelmektir.
Sosyal medyada terörü lanetlemek, etkisi olmayan, vicdan rahatlatıcı fakat teröristlerin tam da istediği zihin yapısına hizmet eder hale geldi. Terörü lanetleyelim fakat bu yetmez... Elimizdeki istihbarat bilgilerini zamanında ve cesurca güvenlik sistemine iletelim ki terörle mücadelede son derece gerekli olan "istihbarat" ayağında sorumluluk alabilelim.
Tam da bu noktada teröre karşı mı terör taraftarı mı olduğu anlaşılmayan bir güruh doğdu. Tıpkı "kendi teröristim iyidir" diyen ülkeler gibi bunlar da devletimizi, hükümeti ve güvenlik güçlerini zaaf içinde gösterme gayretindeler. Misal Facebook veya Twitter'daki takipçi listenizde göreceğiniz gibi...
Önerim, belki de kendi arkadaş listenizde dolaşıp duran bu sanal canlı bombaları çabuk teşhis etmeniz, yapmaya çalıştıkları provokasyonun bir parçası olmamanız ve bunları bildirmenizdir.
Bunların görevinin; terör saldırısı ardından oluşturulmaya çalışılan karamsarlık havasını, sosyal medya üzerinden çoğaltmak olduğunu akıldan çıkarmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA