Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Bürokrasideki FETÖ takozları

Farkında mısınız, son 2 yıldır Türkiye'nin reform gayretleri, sürekli saldırı altında… İkinci nesil reformlar ile Türkiye, orta gelir grubundan üst gelir grubuna tırmanma yönünde yapısal dönüşümü sağlayacak 25 paket açıklamıştı. 17-25 Aralık operasyonları, kırılgan beşli yalanları, seçim öncesi sandığı ekonomi üzerinden etkileme projeleri yüzünden bunları yeterince tartışamadık bile…
Önce 7 Haziran ve sonra 1 Kasım seçimleri ardından ekonomik atılımlar ya karalandı ya da bürokrasi çarkları içinde yavaşlatıldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın "proje bitiş tarihi verme" tavrını biliyor ve söylediğini yapmasından emin olduğumuz halde işlerin yavaş seyrediyor olmasına hayret ettik.
Bugün anlıyoruz ki FETÖ'nün asker elbisesi giymiş haydutları yalnızca ordumuzda değil, bürokrasimizde, odalarda ve yığınca devlet kurumunda, Türkiye'ye takoz olma ihanetiyle uğraşıyormuş. Anlam veremediğimiz bürokrasi frenine meğer FETÖ basıyormuş.
Ekonomi yönetiminin darbe girişimi sürecinde ülkeye yabancı sermaye akışından finans piyasalarına dek "normalleşme" sürecinde yaptıkları açıklamalar, kısa sürede etkisini gösterdi ve darbecilere karşı sadece demokrasiyi değil, 8,2 milyar $'ını bozdurup liramızı korumuş olduk.
Fakat kitlesel tehlike geçmesine rağmen gizlenmiş FETÖ militanlarının bireysel tehditlerine karşı hala meydanlarda demokrasi nöbetinde isek, benzer teyakkuzu, bürokrasi içinde kendini saklamış çetecilere karşı da göstermek zorundayız.
Bunun yöntemi, şüphesiz öncelikle bilgi odak çalışan yargı yoluyla mücadeledir. Ancak dili ayrı kalbi farklı FETÖ bürokratlarının yöntemi, bir yandan kendini darbe karşıtı gibi gösterirken diğer yandan elindeki bürokratik yetkiyle Türkiye'nin gelişmesine takoz olmaktır.
Bir davaya zarar vermenin en sinsi ve kalleş yöntemi, bile bile yanlış gerekçeler ileri sürerek o davayı savunmaktır. Ekonomik atılımları engelleyen bürokratların diline dikkat edin, eğer üslubu fren kokuyorsa, makam koltuğuna saklanmış FETÖ militanı olabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA