Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

İyi günün dostu dar günde hani

Bu bilançoların yarattığı imkânlar bir şeye lazım olacaksa bugünler için lazım.
Sadece kendinizi koruma refleksi geliştirmek için değil, içinde bulunduğumuz bütün bir ülkenin doğrusu için...
Bu sözler, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'ye ait: "Sermaye bir yere istiflenip de sadece kendinizi korumak için refleks geliştirme işi değil. Büyük kuruluşlar kriz beklentisiyle, krize hazırlık yapıyorum diye sadece kendilerini koruyucu bazı tedbirler almaya kalkarlarsa aslında krize hazırlık yapmış olmazlar, bizzat krizi hazırlamış olurlar." Ben bu yaklaşımı fevkalade önemli buluyorum. Zira hem söz hem de sözün sahibi herhangi biri değil. Türk bankacılığının ağır topu, sektörün tutumuna dair hayati çağrıda bulunuyor: "Bu bilançolar, bugünler için lâzım..." Hatırlayın, küresel krizde Türkiye'yi pozitif ayrıştıranların arasında, "2001 krizinden harika dersler çıkaran" finansal kesimin sağlamlığı ve gayreti vardı. 2009'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan sıfatıyla "teğet geçecek" çağrısı yaparken, bankacılık kesiminin sağlam duruşu da hesaba katılıyordu.
Bugün Türkiye, 2009'dan da ciddi tehdit altındadır. Ordumuz dışarıda savaşta iken içeride PKK terörüne, FETÖ haydutlarına karşı mücadele veriyoruz. İyi günde "iyi kârlar" elde edenlere Adnan Bali, "dar günde hani?" çağrısı yapıyor.
Bankacıların bu çağrıya uyacaklarına inanıyorum.
Milli duruş sergilemede son derece önemli ağırlığa sahip finansal kesimin ekonomiye can verme yönünde faizde, kredide, finansmana erişimde atacağı adımlar, 7 düvele karşı savaş veren ordumuzun gayreti kadar değerlidir.
Bireysel, esnaf, taşıt, ihtiyaç ve konut kredi faizlerini indiren İş Bankası, "bu günler için lazım" dediği kendi güçlü bilançosunu, ekonomide milli duruş için kullanmaya başladı bile.
Şimdi sıra iyi gün dostu bilançolarını dar günde hani demeden kullanacak diğer bankalarda...
Türkiye'nin "%5 büyümesi için %15 kredi büyümesi gerekiyor" zira...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA