Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Yerli zihin, milli sanayi

Kredi Yurtlar Kurumu Akademi Buluşmaları için Mardin'deyiz.
Kasımiye Erkek Yurdu konferans salonunda kız erkek yüzlerce genç var. Konumuz milli sanayimizi güçlendirecek zihin yapısını nasıl geliştireceğimiz...
Türkiye'nin barındırdığı fırsatlar ve gaflet halinde yüzleşeceğimiz tehditleri tartışıyoruz. Benzer konferanslarda dikkatimi çeken, yaşlı genç fark etmiyor bizlerin, kendi gücümüze dair yabancılaşmamız...
Ekonominin dayanıklılığı, bölgesel liderliklerimiz ve küresel başarılarımızı sıraladıkça en fazla aldığım tepki "gerçekten böyle miyiz? Böylesi başarılarımız var mı?" şeklinde özetlenebilir. Ben de bu yüzden geçen hafta Sabah Yazarlar Kulübü olarak İngiliz Parlamentosu'nda yaptığım sunumu paylaşmak istedim.
Neticede kendi gençliğimiz dahi, İngilizler kadar kendi gücümüze yabancı ise Avam Kamarası'nda milletvekili ve lortlara ne söylediysem onu aktarmanın doğru olduğunu düşündüm Mardin'de...
Can kulağıyla dinlemek bir yana soru cevapla sunuma destek verdiler. Bu da yeni zihin yapısına ne kadar susamış olduğumuzu, milli sanayinin bu neslin gençleriyle büyüyeceği umudunu verdi bana. Özellikle PKK terörü ve FETÖ belasından bıkmış gençler, yarına dair umutlarını, büyüme, zenginleşme ve refah üzerinden yeşertmek istiyorlar.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın bizzat desteklediği bu toplantılarla Kredi Yurtlar Kurumu, barındırdığı gençlerden başlayarak ülke sathında yerli zihin yapısı ve Milli Sanayi şuuru uyandırma gayreti gösteriyor.
Bu hayırlı gayretlerinde başarılı oluyor da...
3 tarafı deniz, 4 tarafı fırsat ve tehditlerle dolu bu coğrafyada kendi savunma sanayin, kendi uçağın, gemin, tankın, katma değeri sana çalışan fabrikan, yerli marka otomobilin ve ileri teknoloji üreten sanayicin yoksa başın belada demektir.
Yerli zihin derken, anlatmak istediğim tam da bu zaten...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA