Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

İnovasyon havuzunda tüm şirketlere üretim

Üniversite ile sanayi işbirliğinin tam olarak uygulandığı Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde, sadece Sabancı’ya değil, tüm şirketlere ürün geliştiriliyor

sadece Sabancı'ya değil, tüm şirketlere ürün geliştiriliyor İş güvenliği notu A Plus olan işverene prim teşviki uygulaması başlıyor. 3 yıl iş kazası yaşamayan işyerleri bu destekten 2021 sonuna kadar yararlanabilecek. Teşvik, işçi başına 150 liraya kadar çıkacak SABANCI Holding'in üniversite ve sanayiyi aynı noktada birleştirme fikriyle yola çıkarak 2016'da hayata geçirdiği Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi, Türkiye'nin inovasyon havuzuna dönüştü. Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Cenk Alper, Kordsa CEO'su Ali Çalışkan ve Sabancı Üniversitesi Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi Direktörü Prof. Mehmet Yıldız'la birlikte gezdiğimiz Merkez, tüm Türkiye'ye ürün geliştiriyor.

ÜNİVERSİTE İLE EL ELE
Cenk Alper, buranın Türkiye'de yüksek katma değerli ürün geliştiren önemli bir tesis haline geldiğini belirtirken, Kordsa CEO'su Ali Çalışkan ise, önemli bir tespitte bulunuyor: "Burada üniversite-sanayi işbirliği tam anlamıyla uygulanıyor. İlk kez üniversite ile sanayi birlikte nefes alıyor." Mehmet Yıldız'ın çalışmalarını hatırlatan Çalışkan, "Mehmet Hoca, kompozitte ciddi bir birikim sahibiydi. Kordsa'nın da kompozit konusunda dünyada önemli bir yeri var. Merkezin temeli 2014'te atıldı. Üniversite hocası ile mühendisler aynı çatı altında çalışıyor. Burası sadece Kordsa ve Sabancı şirketlerine değil, tüm şirketlere ürün geliştiriyor. Yani, Türkiye'nin 'inovasyon havuzu'nu oluşturduk" diyor.



YATIRIM 40 MİLYON DOLAR
30 milyon dolarlık yatırımla kurdukları merkezi 16 Ağustos 2016'da Başbakan Binali Yıldırım'ın açtığını hatırlatan Cenk Alper, "Yatırımımız 40 milyon dolara ulaştı. Merkezde 13 profesör, 40 mühendis, 50 doktora öğrencisi çalışıyor" bilgisini verdi. Çalışkan, merkezi açık inovasyon platformu olarak gördüklerine dikkat çekti. Prof. Dr. Yıldız ise, "Birçok üniversite prototipe ulaşacak kaynak bulamazken, birçok şirket de araştırma için bütçe ayıramıyor. Biz bu ikisini birleştiren modeli gerçeşleştiriyoruz" dedi.

HEDEF İKİNCİ KORDSA
Ali Çalışkan, kompozitteki hedeflerini paylaştı: "San Diego'da bal peteğine benzer kompzit malzeme üreten küçük bir şirket daha aldık. Kompozit teknolojisine yatırımlarımızla ikinci bir Kordsa yaratma hedefine doğru ilerliyoruz.
Çalışkan, "Dünyada kullanılan her 3 araç lastiğinin birinde Kordsa'nın güçlendirme malzemesi var. Uçakta ise her 3 lastikten ikisi Kordsa'nın elinden geçiyor" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA