Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Uzan, 4 milyar $'lık tahkimi kaybetti!

Son gülen iyi güler!.. Türkiye bu kez iyi gülüyor. İnanın, işin içinde olanlar çok zor günler geçirdi. Bugüne kadar ince eleyip sık dokudular!..
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı konuyla ilgili hiç yorum yapmadı. Görünen o ki, bu strateji işe yaradı. 2007'de Baba Kemal Uzan'ın Polonya'da faaliyet gösteren "Novahuta" ve "Eurocement" adlı çimento şirketleri üzerinden açtığı iki tahkimden 4 milyar dolar tutarındaki tazminat ödemeli "Eurocement tahkimi" sonuçlandı.
Kulislerden yansıyanlara bakılırsa Uzanlar davayı kaybetti!!!
Söylenenlere göre Uzanlar, avukatlık giderleri dahil Türkiye'nin yaptığı tüm masrafları ödemeye hazırlanıyormuş! Ne diyelim.
İş bilenin, kılıç kuşananın!..

***

Biz de konuyu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na sorduk. Ancak yanıt alamadık. Kulislerde, Enerji ve Tabii Bakanlığı'nın tutarı 4 milyar doları bulan ve iki hafta içinde sonuçlanması beklenen Novahuta tahkiminin sonucuna odaklandığı söyleniyor.
Bilindiği gibi TMSF de Polonya tahkimlerini yakından izliyor.
Türkiye, 2005'te açılan ancak 2007'de görüşülmeye başlanan toplam turarı 40 milyar doları aşan tahkim davalarıyla uğraşıyor.
Çukurova ve Kepez Elektrik ile ilgili açılan, Kasım'da sonuçlanması beklenen 10.1 milyar dolarlık Libananco tahkimi Türkiye açısından çok kritik bir dava.
Ayrıca Dışişleri Bakanlığı'nın takip ettiği ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde devam eden Uzan davası da çok önemli.
Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar, Maliye ve Dışişleri Bakanlığı beraber çalışmayı sürdürüyor. Üç bakanlık arasında koordinasyonu sağlayan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise konuyu izliyor.
Üç bakanlık ve avukatları ser veriyor, sır vermiyor. Hukuk, her şeyi çözüyor.
Yargının önünde eğilmek lazım!..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA