Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

TÜSİAD'da izleyici olmayın!..

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'ne (TÜSİAD) kadın kokusu sindi!.. Sanayici üyenin azınlığa düştüğü, yabancı üye sayısının giderek arttığı TÜSİAD'ın siyasetçiden itibar görmediği bir dönemde kadın başkan seçimi kesinlikle çok iyi bir tercih!. Şüphesiz etkisini de gösteriyor. TÜSİAD'ın yeni başkanı Ümit Boyner'i ilk önce Başbakan Erdoğan kutladı. Arkasından TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin iyi dileklerini yolladı.
TÜSİAD'ın ilk kadın başkanı olan Arzuhan Doğan Yalçındağ veda ederken bile farkını ortaya koydu. Veda konuşmasında üyelere sitem vardı. Çocuklarına teşekkür ederken duygusaldı.

***

TÜSİAD'ın yeni başkanı Ümit Boyner bir konuştu, pir konuştu. "Konuşamıyoruz, dinleniyoruz" diyerek daha yolun başında tavrını ortaya koydu.
Üstelik işi zor! Daha seçilir seçilmez bulunduğumuz salonda, "Arkasında eşi Cem Boyner var, konuşmayı o hazırlamıştır" dediler. İrkildim. Olayın böyle algılanması Boyner üzerindeki baskıyı artırıyor. Ağzıyla kuş tutsa insanlar zor ikna olacak. Kabul, Cem Boyner güçlü bir figür. Hanesinde bir TÜSİAD başarısı var. Geçmişte siyaseti denedi. Başarısız oldu. Ayrıca Boyner'in iş hayatındaki başarısı da tartışılır! O yüzden bu dönemde Ümit Boyner'in kesinlikle Cem Boyner'in topuna girmemesi gerekir.
Çünkü geçmişte siyasette yaşanan kötü "Çiller Modeli"ni bu dönem TÜSİAD'ın taşıma lüksü yok!
Eski başkan Arzuhan Doğan Yalçındağ işini yaptı. Hep "Aydın Doğan'ın kızı" olarak anıldı. Ümit Boyner de, bilgisine, eğitimine rağmen "Cem Boyner'in eşi" diye anılıyor. Kimsenin TÜSİAD'ın kadın başkanlarına haksızlık yapma hakkı yok...
***

TÜSİAD'ın kadın başkanları TÜSİAD'a nefes aldırıyor. Bir yıl sonra bu yolun başına Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı olarak geçmesi şart. Çünkü Mustafa Koç bir yıl sonra YİK Başkanlığı'na veda edecek.
Sabancı, kadınlara karşı bir sorumluluk taşıyor. Sayesinde üretimdeki kadının gücü, TÜSİAD'da daha doğru değerlendirilebilir. Kendisi uzun süredir üye aidatı ve bütçedışında dişe dokunur bir şey söylemiyor. TÜSİAD'ı seyirci gibi izliyor.
Güç kaybeden TÜSİAD'daki kurucu patronlardan birinin seyirci olma hakkı yok ki!.. Güler Sabancı iki kadın başkan gibi elini taşın altına sokacak. Gereğini yapacak. "Ortada kuyu var, yandan geç" demeyecek! Yanlış mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA