Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Merkez'in 'İstanbul' çıkarması

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve ekibi, geçen hafta K.Maraş ve G.Antep'teydi. Anadolu sanayicisini ve ihracatçısını dinledi. Önümüzdeki hafta ise tam kadro İstanbul çıkarması yapacak. Pazartesi İslam Konferansı Örgütü'ne üye 28 ülkeden 20 merkez bankası başkanı ile 8 merkez bankası başkan yardımcısını ağırlayacak. Bu toplantıların ilki geçen yıl İstanbul'daki Dünya Bankası ve IMF Toplantıları esnasında yapılmıştı. Bu yıl ikincisi düzenleniyor, gelecek yıl adres Malezya. Salı günü, "Küresel Ekonomi" sempozyumu başlıyor.
İslam Konferansı Örgütü üyeleri, Türkiye üzerinden bu sempozyuma davet edildi. Çarşamba ve perşembe daha da hareketli günler. Merkez Bankası, Bahçeşehir Üniversitesi ile İşletme İktisat Dergisi'nin birlikte düzenlediği Finans Zirvesi var. Arap Ülkeleri Kambiyocular Birliği burada...
Açıkçası son krizde geliştirdiği, "Koridor Sistemi" ile "Krizi atlattık" diyen ve pek çok ülkeye kendi hikâyesini anlatan Merkez Bankası'nın vereceği mesaj önemli!..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA