Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Gurur tablosu

İşte UniCredit Yatırım'ın öne çıkan icraatları:
Nabucco: Projenin finansmanı için UniCredit, yatırımcılarla görüşme halinde.
Avrasya Araba Tüneli: Marmara Ray'ın yanına inşa ediliyor. UniCredit, 1.2 milyar dolar tutarındaki projenin 900 milyon dolarlık finansmanını Avrupa Yatırım Bankası (EIB), Güney Kore Eximbank'ı ve Avrupa Kalkınma ve Yatırım Bankası'yla (EBRD) beraber sağladı.
Bandırma Doğalgaz Santrali: Avusturyalı Verbund ve Sabancı Holding'e bağlı Enerjisa ortaklığında yapılan santrale IFC ve UniCredit, birlikte koordinatörlük yapıyor.
Sakarya Elektrik Dağıtım: Akcez'in özelleştirmeden satın aldığı dağıtım şirketinin finansman paketini UniCredit, IFC ve EBRD'yle birlikte yapılandırıyor.
Bandırma Limanı: Çelebi Holding'in özelleştirme yoluyla satın aldığı limana 156 milyon dolar finansman sağlandı. Vade, 14 yıl ve bugüne kadar Türkiye'nin yaptığı en uzun vadeli proje fnansmanı.
Liste uzun mu, uzun...
Sözün özü, TAV Esenboğa, Atatürk, Antalya Havalimanı, TÜV Türk Araç Muayene Şirketi, Öger Telekom, Mersin Limanı, Erdemir gibi bazı büyük şirketlerin projeleri için gerekli olan finasmanda bu ekibin alın teri var.
UniCredit, 1993'ten bugüne kadar 42.6 milyar dolarlık projeye finansman sağladı. Türkiye'ye yatırım bankası lazım!..
Yatan değil...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA