Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Kosova mı, Fenerbahçe Cumhuriyeti mi?

Yer sarı... Gök lacivert... Hostesler lacivert kostüm giymiş. Ülkenin bayrağı sarı lacivert. Burası Kosova mı yoksa Fenerbahçe Cumhuriyeti mi? Ben de şaşırdım. Dün Ankara'dan kalkan Fenerbahçeli Başbakan Erdoğan'ın uçağını bilmiyorum ama İstanbul'dan Limak Yatırım A.Ş.'nin kaldırdığı uçak eski yeni F.Bahçe yöneticileriyle doluydu. Eski başkan Ali Şen, eski yöneticiler Orhan Keçeli, Mahmut Uslu, Ali Yıldırım, başkan Aziz Yıldırım'ın kadrosundan Abdullah Kığılı, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı, Yasemin Merci uçaktaydı. Yanlış anlamayın. Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski başkanı, Galatasaray'ın kongre üyesi Haluk Ulusoy, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de geziye katılmıştı. Gençlerbirliği'nin efsanevi başkanı İlhan Cavcav'ı unutmayalım. Daha sayayım mı? Sanki Kosova'ya havalimanı açılışına değil, çöken Türk futbolu ve basketbolu için arama konferansına gider gibiydik.

***

F.Bahçe 3 Kasım'da yeni başkanını seçecek. O yüzden uçaktaki kadro bol bol seçim kulisi yaptı, hem de eski FB yöneticisi ve Limak Yatırım AŞ'nin patronu Nihat Özdemir'e destek verdi. Ali Şen ve eski yöneticiler, Yıldırım'a rakip olan Mehmet Ali Aydınlar'ı desteklediklerini açıkladılar. FB'de oy kullanacak 18 bin üye var. Eğer 7 bini oy kullanırsa Aydınlar'ın şansı olacak. Bu arada henüz aday olduğunu açıklamayan Aziz Yıldırım son güne kadar havayı koklayacak. Kulislerde daha önce adaylığını açıklayan Hulusi Belgü ile Aydınlar'ın bir seçim ittifakına gireceği konuşuluyor. Bu kongrenin bir özelliği var. UEFA'dan alınan iki yıllık cezadan sonra camia ilk defa Yıldırım'ı sorgulamaya başladı
***

Başbakan Erdoğan, Kosova'nın 5 milyon kapasiteli, 44 bin metrekare kapalı alanı olan ve 140 milyon euro yatırım yapılan Priştina Adem Yaşari Havalimanı'nı açtı. Hatırlatalım. Limak, 2010'dan bu yana Fransız ortağı Aeroport de Lyon ile birlikte Priştina havalimanını işletiyor. Sabiha Gökçen'i Kosova'ya taşıdı; şimdi dünyaya bağlayacak. 2 milyon nüfusu olan Kosova, her ne kadar Kosovalı Sırpların direnişiyle karşılaşsa da beş yıldan bu yana özgürlüğün tadını çıkarıyor. 3 Kasım'da seçim var. AB'nin tayin ettiği temsilci şu an ülkenin en kritik kişisi. Zira seçimle ilgili söyleyeceği her söz önemli. Balkanlar'ın en güçlü diyasporası Arnavutlarla yakın ilişkisi olan nüfusunun yüzde 92'si Arnavut Kosova, ekonomik açılımını ise gelişen piyasaların yıldız ülkesi Türkiye üzerinden yapıyor.
***

Kosova yatırımcı bekliyor. Limak ile Çalık Holding Priştina'nın elektriğini vermeye başladı. Sırada banka, çimento, altyapı yatırımları var. Gezide pek çok işadamı Özdemir'i yalnız bırakmadı. BMC, Akşam ve SKY TV'yi almaya hazırlanan Ethem Sancak, Ramsey'in patronu Remzi Gür, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Ömer Cihad Vardan, Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Mehmet Göçmen, LC Vaikiki'nin patronu Vahap Küçük ve mikro kredinin Türkiye'deki temsilcisi Prof. Dr. Aziz Akgül. Ben ise iki kişiyi aradım. İkisi de F.Bahçeli olan Ali Koç ile Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk... Zor günlerin dostları niye yoktu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA