Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Okurdan kısa kısa

Ayşegül Yıldızerler: "Dilek Yaman'ın yazmış olduğu Abdi İbrahim haberi (Milyonluk İlaç Vurgununa Dava) eksik, hatalı bilgi içeriğine sahip olmakla beraber bu şekli ile yönlü, taraflı haber niteliği arz etmektedir. Açılmış olan dava Cumhuriyet Savcılığı tarafından bir kamu davası olmakla beraber haberde belirtilen şahsın açtığı bir dava değildir. Soruşturma neticesinde gerçekleşmiştir.
Davada işten çıkartılan işçiler değil belirtilen kuruluşta çalışan kişiler de sanıktır. Tüm kamuyu ilgilendiren böyle bir davada eksik, tarafa yönelik ve yönlendirici haber yapılmamasını önermekteyim. Ayrıca vücut bulmuş bir dava için bu kadar erken haber niteliğine gelmesi de fikrimce doğru değildir."
Not : "Haberde bunun bir kamu davası olduğu belirtilmiş.
Dolayısıyla okurumuzun ilk eleştirisi haklı değil. Böylesi büyük bir davada bütün davalıları aynı kefeye koymak şüphesiz aceleci bir yaklaşım...
Muhabirimizle görüştüm.
Davalılardan 12'sinin itirafçı olduğunu ve diğerlerinin savunmalarına haberin sonunda yer verdiğini söyledi.
Konuştuğu pek çok davalı ise görüşlerinin ve isimlerinin yazılmasını istememiş. Takip haberlerinin yapılması şartıyla haber bu haliyle sorunlu görünmüyor.
Tolga Tekiroğlu: "Dünyanın En İhtişamlı Camileri başlıklı haberinizde Şeyh Zayed Cami'sinin Dubai'de olduğunu yazmışsınız.
Cami Dubai'de değil Abu Dabi'de."
Murat İnce: "Kobani'de Yeni Bilanço (10 Kasım 2014) diye başlık atmışsınız. Yanına da iki nokta koyup 1013 ölü yazmışsınız. Ne zamandan beri insan ölüleri bilançoya giriyor.
Mal mı bunlar?"
Not : Kobani olaylarında gelinen son noktayı anlatmak için yapılan haberde mal ve can kayıpları var.
Maalesef insanlar söz konusu olduğunda bu iktisat terimini kullanmak, daha önce de belirttiğimiz gibi, rahatsız edici.
Ayşegül Veren: "Bugünkü (11 Kasım 2014) üçüncü sayfa haberinizin başlığı Şarkıcıya Cinayet Suçlaması.
Bir barda çıkıp iki şarkı söyleyen herkes şarkıcı mı oluyor. Gerçek sanatçılara haksızlık olmuyor mu?"
Not : Okur Temsilcisi olarak kimin 'gerçek şarkıcı' olduğuna karar veremem. Ama şunu söyleyebilirim:
Habere konu eylemle doğrudan ilgili olmadıkça habere konu kişilerin mesleklerini, cinsiyetlerini ve etnik aidiyetlerini başlığa yazmak doğru değildir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA