Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Yaşlı kimdir?

Değerli meslektaşımız Fuat Uğur uyardı: 26 Nisan 2015 tarihli Sabah'ın arka sayfasında 'yaşlı çift darp edilip öldürüldü' konulu bir haber var. Habere göre kadın 55, adam 63 yaşında.
Uğur, latife yaptı: "Birden 70 yaşındaki Ajda Pekkan'a, 63 yaşındaki Sezen Aksu'ya ve 68 yaşındaki Erol Evgin'e neden yaşlı demediğimizi düşündüm. Editörler yaşlılık yaşı konusunda daha dikkatli olmalı değil mi?"
Uğur haklı. Yaşlılığın biyolojik, psikolojik, sosyolojik pek çok farklı tanımı bulunmakta... Ama aksi belirtilmedikçe biz yaşlı derken kronolojik tanımı esas alıyor ve kişilerin yaşlarına bakıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 65'in üzerindeki kişilere yaşlı deniyor. Türkiye İstatistik Kurumu da bu ölçeği benimsemiş.
Öte yandan, haberle doğrudan ilgisi olmayan durumlarda kişilerin yaş tanımlarını başlığa taşımanın anlamsızlığı üzerinde de düşünülmeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA