Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ İBRAHİM ALTAY

Emeğe saygısızlık

Bir teşekkürü sona sakladım. Çünkü tebrik ve teşekkürlerimi bir eleştiri ile birlikte dile getirmek zorundayım.
Festivale dair en ilgi çekici ve özgün fotoğraflar Sabah'ta yayımlandı. Fakat özellikle ilk günlerde Sabah okurları bu fotoğrafları kimin çektiğini anlayamadılar. Festivali izlemeseydim ben de anlamakta zorlanırdım.
Sabah fotoğrafçıları İlhami Yıldırım ve Metin Arabacı bir hafta boyunca sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar etkinlikleri an be an takip edip fotoğrafladılar. Kendilerini kutluyorum. Her gün yüzlerce fotoğraf geçtiler gazeteye. Bunların onlarcası kullanıldı. Fakat kullanılan fotoğrafların neredeyse hiçbirine imzaları atılmadı; son günler hariç.
Elbette bu önemli bir eksiklik. Köşe yazarının adını nasıl yazıyorsak, muhabirin imzasını nasıl atıyorsak fotoğrafçı arkadaşlarımızın da adlarını öyle yazmalı, imzalarını öyle atmalıyız. Aksi takdirde emeğe saygısızlık etmiş, zor şartlar altında, zaman mefhumuna bağlı kalmasızın çalışan bu arkadaşlarımızın işini önemsizleştirmiş oluruz.
Editör arkadaşlardan ve yazı işlerinden rica ediyorum. Lütfen bu hususa, en azından bundan sonra, özel bir hassasiyet gösterin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA