Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

Zeytinburnu Bld. Bşk. Murat Aydın

İkinci kez yüksek bir oyla seçildiniz
Evet doğru, İstanbul'da en yüksek oyu alarak seçildik. Yüzde 53 oy almak önemli bir şey.
Bunun için neler yaptınız?
Biz iki türlü çalışma yapıyoruz. Klasik belediyecilik, sosyal belediyecilik. Sosyal çalışmalarda halkla bütünleşen çalışmalar yapıyoruz. İlk defa literatüre giren "Başkan'la Akşam çayı" adı altında halkla biraraya geliyoruz. Halkın düşüncelerini, görüşlerini eğlenceli bir ortamda öğreniyoruz. İnanılmaz bir katılım oluyor. Ayrıca tarih şuurunu bilmek ve bugünlere gelmenin kolay olmadığını görmek için Çanakkale Şehitleri'ne 30 bin, Anıtkabire 1000'i aşkın gencimizi götürdük..
Peki klasik belediyecilik?
Kentin içinde "mahalle merkezleri" oluşturduk. İnsanların gezebileceği, dinlenebileceği, şehir havasını soluyabileceği mekanlar. Ayrıca 3 tanesi büyük olmak üzere 30'u aşkın park oluşturduk. Sadece çocukların oynadığı parklar değil, lokman hekim parkları. Bitkiler hakkında bilgi alabilecekleri parklar.
Depremle ilgili neler yaptınız?
Zeytinburnu'ndaki 16 bin binanın tüm araştırmalarını bitirdik, bilgisayarlara yükledik. Üniversitelerle yürüttüğümüz bu çalışmada ortaya çıkan gerçek şu: Bu binaların büyük çoğunluğunun yıkılması gerekiyor. Biz de bunun yasal ve piyasa koşullarına uygun hazırlığını yürütüyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA