Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Baro'da seçim var

İstanbul Barosu seçimleri, İstanbul sınırlarını aştı, Türkiye'nin gündemine oturdu. Çünkü Istanbul Baro seçimi sadece bir başkanlık seçimi değil, aynı zamanda Türkiye'nin demokratikleşme sürecine bir sivil toplum örgütünün katılımı seçimdir. Bu açıdan son viraja girilen baro seçimi bir hayli hareketlendi.
İstanbul Barosu seçimlerinde beş grup seçime katılıyor. Renkli ve ciddi tartışmaların yaşandığı seçim sürecinde adayların hedefi yaklaşık 19 bin avukata ulaşmak. Broşürler, bildiriler, kitapçıklar yayınlanıyor ve adliye binaları adeta seçim alanı gibi her gün yeni bir çalışmaya sahne oluyor.
Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Bahri Belen, beş adaylı bir yarışın önemli olduğunu vurguluyor ve ekliyor: "Şimdi bütün gözler İstanbul Baro seçimlerinde. 64 delegenin çıkacağı bu seçim Barolar Birliği seçimi için çok önemli. Ayrıca çok adaylı oluşu da hem renklilik açısından, hem de fikir zenginliği açısından önemli. Ben şahsen bu farklı ve çeşitlilikten çok yararlandığımı söylemeliyim."
Bahri Belen seçime katılım açısından da bir çağrıda bulunuyor: " İstanbul'da yaşayan bütün avukat arkadaşlar hem mesleki hem de ülkemizin demokratikleşme sürecine katkı açasından bu seçime katılmalı. Ayrıca seçime katılmak için aidat ödeme zorunluluğu da yok."
Seçimlere katılan bir diğer grup ise Çağrı Grubu. Grubun adayı Avukat Muherrem Balcı. Balcı'nın yola çıkış sloganı açık: "Bu Baro Daha Fazlasını Başarabilir!" Daha fazla hukuk, daha fazla adalet, daha fazla özgürlük ve daha güçlü savunma isteyen çağrı grubu, bu isteklerinin gerçekleşmesi için de hukukumuzda "devlet-egemen ulus" anlayışının değiştirilmesini istiyor.
Çağrı Grubu Adayı Avukat Muharrem Balcı, bir 'sivil hukuku hareketi' olduklarını belirterek şunları söylüyor: "Çağrı Grubu'nun amacı, hakkın hiçbir kısıtlamaya uğramaksızın sahiplerine teslim edildiği, adaletin her koşulda ve her vicdanda karşılık bulduğu bir hukuk düzenini gerçekleştirmekte üstüne düşeni yapmaktır."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA