Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Etiler'de 10 trilyonluk peşkeş

İstanbul'un lüks semti Etiler'de 7 dönüm arsa, Büyükşehir Yatırım Planlama Müdürü Güner'in de yönetimde olduğu kooperatife onda bir fiyata tahsis edildi

İstanbul Etiler'deki Hisarüstü Mevkii'nde, 1072 parsel, 4-5 parselde bulunan 7 dönümlük arsanın, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının yönetimindeki kooperatife tahsis öyküsü, çok değil, bir buçuk yıl önceye dayanıyor. Büyükşehir Belediyesi Mesken Gecekondu Müdürlüğü'ne ait 7 dönümlük bu arsa, önce 1/5000'lik planlarda 'gecekondu önleme bölgesi'ne alındı, ardından İlçe Belediyesi'nce hazırlanan 1/1000'lik planlara işlendi. Ardından 'Mavi Derya Yakamoz Konut Yapı Kooperatifi' kuruldu. Ticaret sicil kayıtlarına göre; Kooperatif Yönetim Kurulu'nda Doğan İrgen, Ahmet Hamdi Güner ve Hamit Yıldırım, üyeler arasında de İsmail Hakkı Kubilay, Birol Alaş, A. Kasım Çatalyürek, N. Nazmi Timur, Erdinç Günay ve Burak Başar bulunuyordu.

EMLAKÇILAR ŞAŞKIN
Ahmet Hamdi Güner, Büyükşehir Belediyesi'nde yatırım ve planlama müdürüydü. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın onayı ile bu arsa, Güner'in de bulunduğu kooperatife yüzde 25'i peşin, gerisi 10 yıl vadeli olmak üzere, 880 milyar liraya verilmişti. Bölgedeki emlakçılar, bu arsayı iyi tanıyor ve dedikleri şu; Metrekaresi en az 1000 dolar. Reha Medin Emlak Hizmetleri'nin Etiler ofisi sorumlusu Süha Kürkçüoğlu, şunları söyledi: "O bölgenin imara açıldığından kimsenin haberi yok. Oranın oturma alanı 1400 metrekare. En azından 6 blok çıkar. 6 blokta 6 kat olsa, en az 120 daire... Etiler'de 200 milyara doğru düzgün daire yok. Siz hesaplayın..." Olay ortaya çıkınca Güner'i, makamından aradık. Aldığımız yanıt "Ramazan nedeniyle izinli" oldu. Cep telefonundan ulaşmayı başardık, ancak Güner konuşmaktan kaçındı. Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürü Mehmet Şimşek Deniz, ilgisi olmadığını söyledi, Planlama ve İmar Daire Başkanı İrfan Uzun'u aramamızı önerdi. Ancak Uzun'a ulaşmamız da mümkün olmadı. İlk aradığımızda "namazda", ikinci aramamızda ise "önemli bir toplantıda" idi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA