Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Devlet sokağa el koydu

Son yıllarda, İstanbul başta olmak üzere, sorun olmaya başlayan sokak çocukları için hükümet harekete geçti. Bugün beş bakan ortak basın toplansı yaparak, sokaklarda tehlike sinyali veren çocuklara yönelik sosyal politikaları açıklayacak.
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çicek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Güldal Akşit'in bir araya geldiği basın toplantısında, bugün kadar yapılanlar ve bundan sonra uygulanacak politikalar anlatılacak.
Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü yetkililerinin de katılacağı basın toplantısında ortaya konulacak politikalar nisan ayında uygulanmaya başlanacak.
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü
İsmail Barış şunları söylüyor: "Başbakanımız bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. İlk defa sokak çocuklarıyla ilgili 5 bakan görevlendirildi. Bugüne gelinceye kadar çok sayıda toplantı yaptık. Çalışmalarımızı didik didik ettiler. Olabileceğin en iyisini yapıp kamuoyuyla paylaşacağız."
İsmail Barış'a, kapkaç, saldırı olayları nedeniyle toplumun gündeminden düşmeyen sokak çocukları için önerilen 'Yassıada' formülünü ve 'Brezilya örneğini' soruyoruz.
Cevabı açık oluyor: "Sokaktaki çocuklarla devlet etkin bir çözüme doğru yürüyor. Brezilya gibi olamayız. Sosyal yapımız, aile yapımız buna izin vermez zaten. Sokakta yaşayan çocukları büyük bir tehlike olarak görmek sosyal hizmetler mantığıyla ters düşer. Onlar çocuk, suç da işleyebilirler. Toplum ve devlet olarak görevimiz, bu çocuklara sahip çıkmak, onları düşmüş oldukları sıkıntılı noktadan çekip çıkarmak. Sokakta gördüğümüz her çocuk tehdit unsuru değildir. Ayrıca Yassıada siyasal tarihimiz açısından olumsuz çağrışım yapıyor. Ben sokak çocuklarının, toplumun içinde, hep birlikte rehabilite edilebileceğine inananlardanım."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA