Türkiye'nin en iyi haber sitesi

MAHMUT ÖVÜR

TURYİD'ten üyelere çağrı

İstanbul Ticaret Odası seçimlerinde son haftaya girildi. Kulisler hareketli. Oy kullanmak ve etkin olmak için sektörlerin yer aldığı komitelerde ciddi bir demokrasi mücadelesi yürütülüyor. Ve her kesim, üyelerini oy kullanmaya çağırıyor.
Bu mücadeleyi yürütenlerden biri de son yıllarda örgütlenen Turizm Restoran Kulüp Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD)... İstanbul'un kalburüstü kesimlerine hizmet veren restoran ve kulüp sahiplerinin kurduğu bir dernek.
Aralarında Mezzaluna, Şamdan, Hünkar, Reina, Bebek Balıkçısı, Sunset, Kıyı Balık ve Köşebaşı gibi önemli mekanların sahipleri var. Dernek başkanı Barış Tansever, çıkış amaçlarını şöyle anlatıyor: "Turizmin önemli ayaklarından biri de yiyecek içecek endüstrisi. İstihdam yaratan bir sektörüz. Bizim bugüne kadar kendi aramızda bir birlikteliğimiz yoktu. Bize ilişkin kararlarda söz hakkımız olmuyordu. İki yıl önce bunun önüne geçmek için derneği kurduk."
Barış Tansever, önümüzdeki İTO seçimlerine önem verdiklerini belirtiyor ve üyeleri oy kullanmaya çağırıyor: "Biz de herkes herşeyden şikayet eder, ancak hiçbir alanda da aktif rol almaz. Oysa sektörümüzün önemli sorunları var. ÖTV arttı, eğlence vergisi geldi. Üyelerimizi, İTO seçimlerinde aktif rol almaya çağırıyoruz. Herkes oyunu kullanmalı. Aksi halde birileri bizim adımıza karar verecek. O zaman da şikayet etmeye hakkımız yok."
İTO seçimlerine bir kaç gün kala sürpriz gelişmeler de yaşanıyor. AK Parti'nin Mehmet Yıldırım'ın karşısına İbrahim Çağlar'ı çıkarmasının kulislerde beklenen rüzgarı estirmediği konuşuluyor.
Dahası var, denilen o ki, daha önce adı başkanlık için geçen Ali Bayramoğlu bu gelişmeye tepkili. Bu da seçimlerin kaderini değiştirebilecek önemde.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!
YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA