Türkiye'nin en iyi haber sitesi

MAHMUT ÖVÜR

Gazeteci 'gizli' kaydetti Belediye Başkanı 'zorla' aldı

GEÇTİĞİMİZ cumartesi Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık'ın basın toplantısı vardı. Toplantının sohbet bölümünde birden ortalık karıştı.
Sert kalemi, tartışmacı kimliğiyle tanınan gazeteci Sadık Albayrak, bilinen üslubuyla bağırmaya başladı: ' Kaseti alın.' Albayrak'ın kaset dediği yerel Kent Yaşam Gazetesi'nin sahibi Celal Karaali'nin teyp bandıydı. Karaali, izin almadan sohbeti kayda almış, fark edilince de Sadık Albayrak'ın öfkesine neden olmuştu.
Bu öfkeyle yılların tecrübeli siyasetçisi Bağcılar Belediye Başkanı Kıyıklık da katılmış; o da görevlilere ' kaseti alın' talimatı vermişti.
Bir süre, gazeteci Karaali ile görevliler arasında itişme, verirsin vermezsin tartışması yaşandı. Sonunda gazetecinin elinden teybi zorla alındı ve herkesin gözü önünde silinerek sahibine teslim edildi. Adalet anında yerine getirilmişti.
Şimdi gelelim kayda alınan sohbet konusuna. Yine bilinen konular; imam hatipler ve türban. Gazeteci Karaali' ye göre Başbakan'ın dünürü gazeteci Sadık Albayrak ile Feyzullah Kıyıklık' ın türban sohbeti sert mesajlar içeriyordu. Bu nedenle de teybine el konulmuştu.
Olayın bir de sohbetin ' izinsiz' kayda alınması boyutu vardı.
Nereden bakarsak bakalım; her iki davranış biçimi de Türkiye'nin bugün geldiği noktaya yakışmıyor. Bir gazetecinin sohbeti gizli kayda alması kuşkusuz hoş karşılanmaz.
Ama ciddi bir siyasetçi ile önemli bir gazetecinin ses bandını zorla almasını ise doğrusu aklım almıyor.
Belediyecilikteki başarılarıyla dikkat çeken ' hukukçu' Feyzullah Kıyıklık'ın bu davranışı nasıl açıklayacağını merak ediyorum.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!
YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.