Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Tansu Çiller döner mi?

Merkez sağı yeniden ayağa kaldırmaya çalışan kesimlerde şimdi en yoğun tartışılan şey şu: Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, DP'nin başına dönecek mi dönmeyecek mi?
Bu sorunun etrafında ince bir siyaset oyunu oynanıyor. Oyunu kimin kazanacağını önümüzdeki günlerde öğreneceğiz.
Peki, bugün olanları nasıl yorumlamalı? Biraz uzağa gitse de hala merkez sağı yakından izleyen deneyimli bir siyasetçi bugünü şöyle yorumluyor.
"Önümüzdeki süreçte ekonomik istikrarsızlık ve yolsuzluk çok konuşulacak. Böyle bir ortamda Tansu Hanım'ın dönmesi çok tartışılır. Türkiye'nin bu iki mühim konusunun ikisi de hanımefendide mevcut."
Aynı konuyu bu kez de DP geleneğinin deneyimli ismi Nevzat Ercan'la konuştuk. Ercan gelinen noktayı şöyle değerlendiriyor:
"Seçim sonrası Tansu Hanım'la görüştüğüm zaman, daha kongre yapılmamıştı. Sayın Soylu da vardı bu görüşmede. Ben o tarihte genel başkanlığa vekalet ediyordum. 'Çok acele bir kongreden bir şey çıkmaz' demiştim. Tansu Hanım'ın fikri de öyleydi. Ama maalesef seçimdeki başarısızlık dolayısıyla bir öfke hakim oldu ve teşkilatlar bir an evvel bir kongre yapmak istedi."
Peki, Tansu Çiller döner mi?
"O görüşmelerde Tansu Hanım'ın bazı şeyleri görmek istediği izlenimini almıştım ben. Mesela mahalli seçimler gibi. Bununla ilgili bir hesap yapıyor olması da doğaldı. Siyaset çok çabuk değişiyor Türkiye'de."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA