Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Eski merkez sağ-sol birleşirse...

Demokratik açılım tartışmalarının yoğunlaştığı bugünlerde siyaset kulislerinde ne olup bittiği biraz gölgede kaldı. Oysa mevcut iktidar ve muhalefet partileri dışında da yeni hareketlenmeler yaşanıyor.
En dikkat çekici hareketlilik ise eski merkez sağda yaşanıyor. Bu ayın sonunda eski merkez sağın iki partisi DP ve Anavatan Partisi birleşecek.
AK Parti'nin içeride ve dışarıda yeni açılımlara imza attığı ve merkezi doldurduğu bir süreçte eski merkez sağ ne yapacak da, yeni siyasi aktör olarak devreye girecek?
Şu günlerde merak edilen soru bu. Üstelik, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve yeni ekibinin DP yönetimine gelmesinden sonra ne yaptıkları da ortada.
Peki bu gerçeğe rağmen birleşmeyle yeni bir sinerji ortaya çıkar mı?
İşte bu noktada DP yöneticileri bir hayli iddialı... Özellikle Cindoruk ve Mesut Yılmaz ikilisi birleşmenin sadece DP ve ANAP'la sınırlı kalmaması için yoğun çaba harcıyor. Hedefler de, AK Parti karşısında durabilecek ve "merkez" de konumlanacak yeni bir parti yaratmak.
Adı da büyük olasılıkla "Yeni Demokrat Parti" olacak. Bunun nasıl olacağını da şöyle anlatıyorlar:
"Merkez sağ ve solu bir araya getireceğiz. 31 Ekim'de yapılacak birleşme kongresine başta Celal Doğan olmak üzere merkez solun bilinen isimleri ve daha birçok isim katılacak."
Başka isimler açıklanmasa da kulislerde yoğun biçimde Süheyl Batum, Hüsamettin Özkan, Fikret Ünlü ve Ahat Andican'ın adı geçiyor. Hatta Hikmet Çetin de konuşulanlar arasında. Kongrenin sürprizi ise CHP'den istifa edip kongreye gireceği söylenen İlhan Kesici.
Bu isimlerle ilgili konuşulanların ne kadarı gerçekleşecek bilinmez ama birleşmenin etki yaratacağını söyleyen bir siyasetçi kendinden emin bir şekilde şunları söylüyor:
"Bizim yüzde 10'u yakalama gibi bir sorunumuz yok. Bizim derdimiz iktidar alternatifi olacak mıyız olmayacak mıyız? Buna çaba harcıyoruz."
İlginç, değişim beklentisinin yükseldiği 2009 Türkiyesinde sizce, eski siyasilerin yeniden umut olma ihtimali var mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA