Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Yeter! Söz yenilenmenindir'

Siyasi yelpazede farklı partilerin varlığı her zaman farklı seslerin çıkması anlamına gelmiyor. Son dönemde DP tam da böyle bir durum yaşıyor. Ne eski sağın buluştuğu merkez olabildi ne de farklı bir politikayla sesini duyurabildi.
Küçüldükçe küçüldü. İçi kaynıyor, dışı ise pek cazip değil. Bu nedenle parti içinde de dışında da hep bir arayış var. Bu arayışı sürdürenlerden biri de adı daha önce DP Genel Başkanlığı için geçen Burak Küntay
Genç siyasetçi Küntay, DP geleneğinden geliyor. Bu geleneğin 1987 yılında yapılan referandumla milletten koptuğunu ve bir daha kendisini toparlayamadığını söyleyen Küntay, yeni "merkez sağ"ın neye ihtiyacı olduğunu şöyle anlatıyor:
"1990'dan sonra bu ekol maalesef vizyon kaybetti. Önerimiz Türk halkının ihtiyaçları ve arzuları doğrultusunda, bu ekolün üzerine oturduğu yeni bir felsefenin hayata geçirilmesidir."
Küntay, DP ve Anavatan Partisi içindeki arkadaşları, akademisyenler, gençlerle birlikte böyle bir merkez sağ felsefe oluşturmak için uğraşıyor. Merkez sağ 2010-2050 adını verdikleri bu hareketin internet sitesi ise: www.merkezsag.org
Küntay hedefi de şu sözlerle özetliyor:
"Klişeleşmiş bir gidişata, statükocu bir düzene ve aynı yüzlere karşı başlamış bir 'Yeter Söz Milletindir, Yeter Söz Yenilenmenindir' hareketidir."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA