Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İktidar ve muhalefetin 'baraj kardeşliği

Siyaset gündeminde çok şey var ama ne yazık ki çok tartışılan "seçim barajı" yok. Yüzde 10 gibi yüksek bir seçim barajı temsilde adaletsizliğe yol açsa da, AK Parti "yönetimde istikrar" gerekçesiyle bunu değiştirmeye yanaşmıyor. Bunu bir ölçüde anlamak mümkün... Ancak ne ilginçtir aynı şeyi ana muhalefet partisi de savunuyor.
Konuyu önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'le konuştum.
Soru basit: Barajı indirmeyi düşürmüyorsunuz? Çelik'in cevabı çok net: "Hayır, düşürmüyoruz çünkü ben samimi olarak inandığım bir şey söyleyelim. Şu an Meclis'te 4 parti var. 4 partili Meclis'te bile kanun geçirmek mümkün olmuyor. Koalisyonla idare edilen dönemlerde Türkiye baş aşağı inmiştir. Bizim yerleşik bir koalisyon kültürümüz yok. Türkiye bin bir türlü problemle boğuşuyor. Türkiye'de mutlaka siyasi istikrar olması gerekiyor ve bunun da ekonomik istikrar olarak ülkeye yansıması gerekiyor. Temsilde adaletin olması için şöyle bir formül önerdik, 550 milletvekilinin 100'ünü baraj dışına çıkaralım. Küçük partiler oylarına göre oradan pay alsın. Bu, temsilde adaleti bir parça sağlar." Aynı soruyu bu kez CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek'e sordum. Özyürek kısa ve net bir cevap verdi: "Bizim gündemimizde böyle bir şey yok."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA