Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sarıgül'ün 10 Haziran sözü

Son günlerde Mustafa Sarıgül'le ilgili "Parti kuracak mı, yoksa başka bir oluşumun içinde mi yer alacak?" haberleri artınca, TDH'nin içi de haklı olarak kaynamaya başladı.
Ve ister istemez herkes birbirine sormaya başladı: "Bu yazılanlar doğru mu?"
Sorunun cevabını, önceki gün İstanbul'a çağrılan kurucular kurulu üyelerine, il ve ilçe başkanlarına bir konuşma yapan Mustafa Sarıgül verdi.
"Siz yazılanlara bakmayın... Biz halkımızla çıktığımız bu yolculuğumuza devam ediyoruz..."
İstanbul WOW Otel'de konuşmayı izleyen 400'ü aşkın kişinin aklından geçen soru belliydi: "İyi de nereye kadar?"
Herkesin beklediği, partinin ismi ve kurulma tarihiydi. Harekete katılanlar tarihin açıklanmasını ve partinin bir an önce kurulmasını istiyordu. Siyasetin kutuplaştığı sıkıntılı bir süreçte parti kurmak elbette kolay değildi ama ortada toplumsal karşılığı olan bir hareket de vardı ve o harekete gönül verenler daha fazla gecikme istemiyordu.
Sarıgül, İstanbul toplantısında bu beklentiye de cevap verdi:
"Hiç merak etmeyin, okullar kapanmadan 10 Haziran'da partimizi kuruyoruz."
Bu açıklamadan sonra Sarıgül'e yakın üst düzey bir yönetici salondaki havayı aktardı:
"Herkes müthiş bir heyecan yaşadı."
Aynı yöneticiye gecikmenin nedenini sordum: TDH yöneticisi hiç tereddüt etmeden cevap verdi:
"Biz Şişli'de belediye başkanlığının bir yılı doldurmasını bekledik. Yani başkanlığı bıraktığı takdirde seçim olabilir deniyordu. Bunu da hukukçularımız araştırdı, yok böyle bir yasa. Zaten 29 Mart tarihi de geride kaldı. Şu anda hiçbir sıkıntımız ve arayışımız yok."
TDH yöneticisini bulmuşken DP ve diğer partilerle ittifak eksenli kulis haberlerini de konuştum. Yöneticinin bu soruya cevabı kısaydı:
"Başkan, İstanbul toplantısında bu soruya çok net cevap verdi: Bir birleşme ve ittifak arayışı içinde değiliz. Onlar bizim kervana katılacak."
Anlaşılan Sarıgül, geri dönülmez bir noktaya doğru gidiyor. Çok değil, 10 Haziran'da partisini kurup, Türkiye turuna çıkacak...
Sonrası mı?
Ona da halk karar verecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA