Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kılıçdaroğlu neden korkuyor?

Kaset olayının yarattığı siyasi deprem sürüyor. Herkes Türkiye'nin ana muhalefet partisi CHP'de neler olacağını merak ediyor. Bu nedenle de hem olayların, hem de konuşmaların şifreleri deşifre edilmeye çalışılıyor.
İki önemli soru var:
Baykal geri dönecek mi?
Kılıçdaroğlu aday olacak mı?
Baykal skandal sonrası yaptığı siyasi çıkışla, yarattığı CHP'yi kolay teslim etmeyeceğini gösterdi.
Kurultaya bir hafta kala hâlâ ortaya aday çıkmaması ve adı geçenlerin de yalpalaması bu yüzden. Şu anda Kılıçdaroğlu, Baykal'dan çok daha sıkışmış durumda... Önceki gün Baykal'la Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin görüşmesi de bu sıkışmışlığın bir işareti olarak yorumlanıyor. Deyim yerindeyse Baykal, kendisiyle görüşmek isteyen iki siyasi aktörü kamuoyu önünde teşhir etti, uyardı.
Bu nedenle ortaya çıkmalarını, alternatif olmalarını zora soktu. Oysa ortada son bir haftada yaşanan bir gerçek var; toplumda müthiş bir "Baykal'sız CHP" rüzgârı esiyor. Bunun odağında da Kılıçdaroğlu var. Çünkü Kılıçdaroğlu kısmi değişimin simgesi.
Ancak buna uygun davranmıyor. Çünkü "radikal" değil. Bütün görevlerine "atamayla" gelen bir bürokrat... Doç. Dr. Tanju Tosun "Statüko ile Değişim Arasında CHP" başlıklı analizinde şöyle diyor:
"Bugünkü haliyle bir 'emekli memurlar partisi' görünümünde olan CHP'nin örgütsel anlamda nasıl diriltilebileceği sorusuna mutlaka yanıt bulunması gerekmektedir."
Kılıçdaroğlu da bu sürece bir yanıt. Ama o hain ilan edilmekten korkuyor. Bu korku ve suskunluk onu uzlaşmaya götürecek gibi.
Oysa solun ve Kılıçdaroğlu'nu sahneye sürenlerin beklediği, yeni bir Ecevit. Statükocu yapı CHP'yi yenilemek istiyor. Bunu da "Laik, Kentli, Alevi ve Kürt" kimliğini siyasete taşıyarak yapmak istiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA