Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Gitti Tekin geldi Şimşek

CHP'deki iç kavganın odak noktasında İstanbul İl örgütü ve Gürsel Tekin vardı. Kurultay sürecinin organizatörü Önder Sav'la Tekin arasındaki rekabetinin ikinci raundu da Tekin'in yenilgisiyle sonuçlandı.
Bu noktaya geleceği çok önceden belliydi. Zaten İstanbul CHP il yönetiminden 8 kişi istifasını verdiği için Tekin içeriden çökertilmiş durumdaydı. Beklendiği gibi Sav, MYK üyeliğine seçilen Berhan Şimşek'i bu göreve atayarak Tekin'e mahkum değiliz mesajı verdi.
Bu noktada şu sorunun cevabı merek ediliyor; Tekin neden bu kadar direndi ve bundan sonra ne olacak?
Tekin 2,5 yıllık il başkanlığı süresince yüksek profilli bir il başkanı olduğunu gösterdi. Ama şimdi kurultaydan bu yana direnerek, medyanın da büyük desteğiyle genel "siyasi bir aktör" olduğunu tescil ettirdi.
Şu andan sonra yapacağı fazla bir şey de yok. Daha fazlası arkasına değişim rüzgârı alan CHP'ye zarar verecekti.
Kılıçdaroğlu, bundan kurtulmak için Tekin'i CHP MYK üyeliğine de seçtirebilir. Ancak sürprizlere de açık olmak gerekiyor. Sav kolay kolay pes etmez. Etse de MYK'da rahat yüzü göstermez.
Görünen o ki, zorla da olsa bu noktaya gelen Tekin de kaderine razı olacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA