Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Daha fazla özgürlük için bir şans'

Partilerin, siyasi aktörlerin, aydınların ve sokaktaki insanın olaylar karşısında tavır alışları artık eski ölçülere göre olmuyor. Daha çok demokrasi ve statüko karşısındaki tavır belirliyor bu sonucu.
Son birkaç yılda olanlara bakın. 367 kararı, Ergenekon Terör Örgütü tartışmaları, İrtica ile Mücadele Eylem Planı, Balyoz Darbe girişimleri.
Hepsine dün destek verenler, ortaya çıkan raporlara rağmen olup bitenleri küçümseyenler, bugün referandum karşısında da benzer tavır takınıyor.
Türkiye solu da böyle bir ayrışma içinde... Bu ayrışmada en net tavır alan partilerden biri de eski SHP'nin de içinde yer aldığı Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) oluyor.
EDP Genel Başkanı Ziya Halis, referanduma ilişkin şöyle diyor:
"Paketi kimin hazırladığı önemli değil, önemli olan içeriği. Paket halkın temsilcilerinin iradesiyle hayat bulacaktır. Halk bugüne kadar bir anayasa hazırlamamış, tüm anayasalar askeri vesayetin ve darbe geleneğinin ürünü olmuştur. Bu referandum halk adına daha fazla özgürlük için bir şanstır."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA